Vliegreis

Bagagevrijdom

De bagagevrijdom naar Amerika en Canada bedraagt 23 kg per persoon. Tevens mag u natuurlijk één stuk handbagage meenemen. Voor bijzondere en of afwijkende bagage verwijzen wij u naar uw airline.
De bagagevrijdom voor baby’s betreft 10 kg p.p. Tevens mag u een buggy (kinderwagen), kinderstoel of kinderbed als extra bagage meenemen. Vraag dit ruimschoots op tijd aan bij uw reservering.
Bij Air Canada geldt dat er geen extra stuks bagage zonder extra kosten geaccepteerd worden (dus maximaal 2). Dit betekent dat ieder stuk bagage telt voor het bagagevrijdom, inclusief buggy’s en autostoeltjes. Bovendien worden sportuitrustingen zoals ski’s en skischoenen nu ook als twee stuks gerekend. De enige uitzondering op deze regels zijn hulpmiddelen zoals rollators en rolstoelen.

Bij uw reispapieren ontvangt u kofferlabels voor uw bagage, zodat u uw koffers kunt voorzien van uw persoonlijke gegevens. De speciaal ontworpen kofferlabels zijn, vanwege veiligheidsoverwegingen, niet vanaf de buitenzijde leesbaar. Waardoor u niet extra risico loopt voor inbraak in uw woning tijdens uw reis.
Sinds enige maanden gelden er verscherpte regels voor uw handbagage. U kunt enkel nog vloeistoffen of vloeibare producten meenemen in verpakkingen van maximaal 100 ml. Het is raadzaam deze verpakkingen bij elkaar te vervoeren in bijv. plastic zakjes. In de proefperiode werden deze nog gratis verstrekt op Schiphol, maar momenteel dient u zelf voor dergelijke zakjes te zorgen. Het is raadzaam om afsluitbare zakjes te nemen (zogenaamde Druk & Sluit zakjes, verkrijgbaar bij de grotere supermarkten). Babyvoeding en noodzakelijke medicijnen mogen zonder problemen worden meegenomen. Bij grote hoeveelheden of bijzondere medicijnen raden wij u aan dit kenbaar te maken bij uw reservering, eventueel met een verwijsbrief van de arts.
Tip: Mix de inhoud van de koffers met de spullen van uw reispartners. Mocht er onverhoopt een koffer kwijt zijn, kunt u in ieder geval vooruit. Indien een koffer niet met uw vlucht is
meegekomen, dient u dit te melden bij de airline en deze zorgen er voor dat uw bagage op een afgesproken adres z.s.m. nageleverd wordt.

NB: In verband met de strikte veiligheidsmaatregelen op London Heathrow Airport kunnen passagiers slechts één stuk handbagage meenemen door de veiligheidscontrole. Ook alle persoonlijke items, zoals bijvoorbeeld laptops en handtassen, zijn hierbij inbegrepen!

E-ticket

De meeste vliegmaatschappijen werken met zogenaamde Electronic Tickets. Dit houdt in dat er geen papieren tickets meer geprint worden door de reisorganisatie, maar dat u slechts een itinerary/reisschema met uw gegevens ontvangt. Hiermee in combinatie met uw paspoort kunt u gewoon inchecken bij de incheckbalie van de desbetreffende airline op Schiphol en/of Brussel Airport. U ontvangt vervolgens uw originele boarding pass, hiermee kunt u door de douane gaan en boarden bij de aangewezen gate.

Grensdocumenten USA & Canada

Nederlanders hebben voor een bezoek aan Amerika en Canada alleen een geldig paspoort nodig (maximaal verblijf 90 dagen). Vanaf juli 1989 is de visumplicht voor Nederlandse reizigers afgeschaft, mits zij aan onderstaande voorwaarden voldoen:
Amerika:
Geldig paspoort voor iedere persoon tot en met de datum dat u weer thuis bent. Dit geldt ook voor alle baby’s en kinderen.
Per 26 oktober 2004 (15 mei 2003 voor reizigers met een Belgisch paspoort) dient men, om
toelating tot de Verenigde Staten van Amerika te kunnen vragen onder het visumontheffingsprogramma, in het bezit te zijn van een machinaal leesbaar paspoort of een visum voor de Verenigde Staten van Amerika (een visum geldt ook als machinaal leesbaar). Dit geldt ook voor houders van een diplomatiek of dienstpaspoort en voor kinderen. Reizigers die niet in het bezit zijn van een dergelijk machinaal leesbaar paspoort moeten een B visum hebben.
Alle Nederlandse paspoorten uitgegeven sinds 1 januari 1995 zijn machinaal leesbaar.
In het vliegtuig ontvangt u een “visum ontheffingsformulier”, het groene I 94W. Het onderste deel wordt als aankomst – en vertrekkaart in uw paspoort geniet. Bij vertrek wordt dit uit uw paspoort gehaald. Raak dit dus niet kwijt!!! U dient altijd over een retourticket te beschikken en wie vanuit Amerika een trip naar Canada of Mexico maakt, dient bij terugkeer weer bij de grensovergang langs de immigratiedienst te gaan en opnieuw een tijdelijke verblijfsvergunning aan te vragen.

Belangrijk Visa nieuws Amerika!

31-07-2008

Het Department of Homeland Security kondigt een elektronisch systeem aan om vooraf toestemming te krijgen zonder visum te reizen

Het Department of Homeland Security (DHS) heeft plannen voor het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) aangekondigd. ESTA is een geautomatiseerd systeem om vast te stellen of bezoekers zonder visum naar de Verenigde Staten kunnen reizen, en of het bezoek een mogelijk veiligheidsrisico voor de V.S. inhoudt. Onder het ESTA programma dienen reizigers die staatsburger zijn van landen die deelnemen in het visumontheffingsprogramma (VWP), waaronder Nederland, voor vertrek elektronisch toestemming voor het visum-vrij reizen te vragen. Met ingang van 1 augustus dit jaar, wordt het programma gestart op vrijwillige basis. Met ingang van 12 januari 2009, wordt het programma verplicht en zullen alle reiziger voor zaken of vakantie ESTA toestemming moeten verkrijgen alvorens visum-vrij te reizen. De aanvraag hiervoor zal online gedaan moeten worden. De vragen zullen vergelijkbaar zijn met die op het huidige aankomst/vertrekformulier I-94, wat momenteel voor aankomst in de V.S., ingevuld moet worden. In de meeste gevallen zal ESTA onmiddelijk uitsluitsel geven omtrent het visum-vrij kunnen reizen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de U.S. Customs and Border Protection, onderdeel van het DHS: www.cbp.gov/esta. De informatie op deze site is voorlopig alleen in het Engels beschikbaar.
Houders van een Nederlands paspoort zonder visum opgelet: leden van families en groepen
moeten ieder een eigen paspoort hebben, ook zuigelingen. Het machinaal leesbare gedeelte in het paspoort (MRZ = machine readable zone) betreft in de regel uitsluitend de houder van het paspoort. In het paspoort bijgeschreven familieleden kan de toegang tot de Verenigde Staten zonder visum in zo'n geval geweigerd worden. Bron: site visit USA

Vanaf 20 maart 2010 gelden strenge sancties voor reizigers naar de VS die geen ESTA-registratie hebben. Deze registratie is nodig om toegelaten te worden tot de VS. Registratie is mogelijk via de website www.cbp.gov/esta. Het Invullen is een paar minuten werk en de goedkeuring wordt vrijwel direct gegeven. De airline is verplicht alle ESTA aanvragen op de luchthaven te controleren. Indien de ESTA aanvraag niet is gedaan of niet juist is, zult u bv. via een internetaansluiting op de luchthaven, alsnog een aanvraag moeten indienen. Als dit niet of niet op tijd kan plaatsvinden, wordt u geweigerd op de vlucht.

Canada:
Geldig paspoort tot en met de datum dat u weer thuis bent. Voor reizen naar Canada geldt dat kinderen vanaf 16 jaar een eigen paspoort nodig hebben.
Uw reis is vakantie of zakelijk met een verblijf niet langer dan 90 dagen; er is een retourvlucht of geboekt en u bent in bezit van het ticket.

IATA

Travelhome heeft een IATA (International Air Transport Association) licentie en print haar eigen vliegtickets.

Immigration en Douane

Op de eerste luchthaven waar u Amerika binnenkomt gaat u door de Immigration en de douane.
Dit kan behoorlijk tijdrovend zijn, aangezien de veiligheidsmaatregelen aanzienlijk verscherpt zijn.
Er wordt een irisscan en/of vingerafdruk gemaakt van iedere bezoeker aan de Verenigde Staten van Amerika. Het ingevulde Visum Waiver formulier dient u compleet ingevuld paraat te hebben. Ook volledige adresgegevens van de eerste overnachting dient u paraat te hebben.
Zeker het Amerikaanse luchthavenpersoneel staat niet als al te vriendelijk te boek en kan soms vrij kortaf mededelingen doen. Volg eventuele instructies kalm op.
Ook de bagage moet persoonlijk door de douane gebracht worden en wordt daarna direct op de doorvlucht naar uw eindbestemming gezet. Hier zorgt u zelf voor. Op de terugreis wordt de bagage direct doorgelabeld naar Amsterdam. Sommige koffers worden willekeurig helemaal onderzocht. Het is normaal als een koffer hiervoor achter een scherm meegenomen wordt. Ook dit i.v.m. de veiligheid. Het afsluiten van uw bagage is niet meer toegestaan, vanwege deze veiligheidscontroles.

Reizen met baby’s en kinderen

Wanneer u met uw baby reist raden wij u aan om belangrijke zaken mee te nemen in de
handbagage (flessenvoeding, sterilisator, enz.). Probeer zo vroeg mogelijk bij de incheck te zijn. Zo kunt u eventueel vragen om een extra stoel (wanneer er stoelen vrij zijn op de vlucht). U heeft dan meer ruimte, want een baby heeft geen recht op een eigen stoel. Houdt u rekening met eventuele korte overstaptijden en neem de nodige voorzorgsmaatregelen.
Voor kinderen kan een speciale kindermaaltijd aangevraagd worden. Dit gebeurt niet standaard.
Bij het opstijgen en landen kan grote druk ontstaan op de oren. Door op een snoepje te zuigen of wat te drinken vermindert de druk. Er zijn ook speciale oordopjes “earplanes” te koop om de luchtdruk te reguleren.

Service aan boord

Op de lange afstanden naar Amerika & Canada is het belangrijk dat u goed wordt verzorgd en dat is dan ook het geval. Men doet zijn uiterste best om een uitgebreid maaltijdassortiment te serveren dat kwalitatief hoogstaand is. Er is een verschil tussen lijndiensten en hun zogenaamde dochtermaatschappijen waar het de service aan gaat. Zo vliegt United Airlines sommige trajecten met “Ted” en ook Delta Air Lines en US Airways hebben trajecten waarbij, zoals bij de meeste chartermaatschappijen, de extra drankjes in economy class in rekening worden gebracht. Informeer voordat u incheckt of het om een fullservice vlucht gaat of niet.
Het is mogelijk om vooraf speciale maaltijden te reserveren in verband met medische
voorschriften, religieuze overtuigingen of vegetarische principes. Is dit voor u van belang vraag een dergelijke maaltijd dan ruimschoots op tijd aan bij uw reservering. Travelhome zal dan, waar mogelijk, zorgdragen voor een correcte afhandeling van uw verzoek.

Stoelvoorkeur

In de meeste gevallen zal Travelhome proberen een stoel, al dan niet in overleg met u, voor u vast te leggen. Voor een definitieve stoelvoorkeur of nummer kan geen garantie gegeven worden. Is er geen stoel vastgelegd of was dit niet meer mogelijk, check dan tijdig in en informeer bij de balie naar de mogelijkheden. Dat geldt ook voor stoelen met extra beenruimte en/of bij de nooduitgang.
De stoelen bij de nooduitgang mogen enkel door personen bezet worden, die goed te been zijn. En, bij een eventuele noodsituatie, in de mogelijkheid zijn om andere passagiers te begeleiden. Bij sommigen airlines wordt een ondertekening van de voorwaarden voor deze zogenaamde Exit Seats, gevraagd.

Tax, luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen (zoals o.a. brandstoftoeslag)

Taxen vermeld in onze brochure en op onze websites zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Het kan zijn dat, na reservering, de taxen worden verhoogd. Deze zullen dan nabelast worden. Dit geldt tevens voor alle taxen, luchthavenbelastingen en toeslagen zoals brandstoftoeslag.

Vliegreis met Nederlandse en/of Amerikaanse lijn/charterdiensten

U dient bij intercontinentale vliegreizen minimaal 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn voor het inchecken van uw reis. Wanneer u op de luchthaven arriveert kunt u op de verschillende monitoren terugvinden hoe laat uw vlucht vertrekt en bij welke balie u dient in te checken.
De meeste balies voor intercontinentale vliegreizen zijn reeds 4 uur voor vertrek geopend. Ca. 30 tot 45 minuten voor vertrek sluiten de balies voor incheck. Wij verzoeken u dus zeker tijdig aanwezig te zijn om problemen te voorkomen.
Het is raadzaam om, voordat u van huis vertrekt, de actuele informatie op internet of teletekst te raadplegen, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.
Uw retourvlucht kunt u voor vertrek herbevestigen. Dit is niet meer verplicht, maar wel aan te raden. U laat dan aan de betreffende airline weten dat u daadwerkelijk van uw retourvlucht gebruik zult maken. Ook prettig om van eventuele schemawijzigingen op de hoogte te zijn.
Via internet kunt u tevens uw vliegschema bekijken. Bij lijndiensten geldt dat u een inlogcode ontvangt voor de website www.checkmytrip.com. Deze code staat op uw boekingsbevestiging. Hierop treft u uw vliegtijden, vliegduur, service aan boord en tevens uw ticketnummers (na ticketuitgifte) aan.

Vluchtinformatie

Bij een non-stop vlucht vliegt u rechtstreeks, zonder tussenlandingen, naar uw bestemming. Bij een rechtstreekse vlucht hoeft u niet over te stappen. Het is wel mogelijk dat er op de route een tussenlanding gemaakt wordt om te tanken en/of passagiers in en uit te laten stappen. In het vluchtschema worden tussenlandingen niet altijd vermeld aangezien de vlucht als één route met vluchtnummer gezien wordt. Bij een indirecte vlucht is tenminste 1 overstap in het vluchtschema opgenomen. In het vluchtschema kunt u aflezen waar en wanneer u dient over te stappen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ