Voorwaarden van Star RV

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Star RV. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 april 2018 tot en met 31 maart 2019.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u hier. Let erop dat u de voorwaarden goed doorleest zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kunt u opvragen via .

Let op: ter plaatste tekent u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

De verhuurstations zijn dagelijks geopend van 08.00 uur tot 16.30 uur.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 25-12-2018
 • 01-01-2019

Op de volgende feestdagen geldt er een toeslag van $100 voor het ophalen of inleveren van uw camper.

 • 02-04-2018
 • 25-04-2018
 • 02-06-2018
 • 22-10-2018
 • 26-12-2018
 • 02-01-2019
 • 06-02-2019

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk tussen 08.00 en 16.00 uur. Ophalen buiten deze tijden is niet mogelijk. U hoeft bij deze verhuurder niet vooraf telefonisch contact op te nemen om een ophaal afspraak te maken. Let op, het kan zijn dat u bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen. door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tussen 08.00 en 16.00 uur. Levert u de camper in buiten deze tijden dan riskeert u een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

U haalt uw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar uw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteert u de camper, krijgt u een instructie of video te zien en vult u alle benodigde formulieren in. Nadat u alle formaliteiten hebt doorlopen kunt u dan met uw camper op pad.

Transfer van de luchthaven naar het verhuurstation en vice versa is bij deze verhuurder inbegrepen.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal dagen dat u de camper moet huren is 7 dagen. Het is niet mogelijk de camper voor een kortere periode te huren. Voor ophalen in de periode van 15 december 2018 tot en met 10 januari 2019 geldt een minimum huurperiode van 14 dagen. Voor ophalen in de periode van 1 februari 2019 tot en met 12 februari 2019 geldt een minimum huurperiode van 10 dagen.

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 21 jaar of ouder.

Alle bestuurders dienen minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tevens dient het rijbewijs geldig te zijn tijdens de gehele huurperiode. Een internationaal rijbewijs is bij deze verhuurder verplicht. Indien u in aanraking komt met de politie in Nieuw-Zeeland kunnen zij hier om vragen. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. U kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel. U kunt ook altijd van te voren alle bestuurders regristreren via deze link. Zo kan je sneller op weg.

Voor enkele campertypes geldt een minimale leeftijd, dit ivm het plaatsen van kinderstoeltjes/stoelverhogers. Klik hier voor meer informatie of kijk bij het betreffende campertype voor de specifieke voorwaarden.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.
Deze borg bedraagt $7,500 indien u het standaard tarief boekt.
Deze borg bedraagt $250 indien u het Star Pack boekt.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per debit- (Visa of Mastercard) of creditcard. Star RV accepteert Visa, MasterCard, American Express en Diners Club. Indien u het Star Pack boekt dan kunt u de borg enkel per credit card betalen. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van uw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van uw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van uw creditcard bij uw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Bent u van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Brengt u de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan u teruggestort. Het is niet ongebruikelijk dat er vier weken overheen gaan voor uw borg wordt teruggestort.

Let op! Bij iedere schademelding zal de verhuurder opnieuw dit volledige bedrag incasseren van uw creditcard. Controleer uw limiet; deze dient dus te allen tijde toereikend te zijn.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, via uw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Voor betalingen per Visa en MasterCard bedraagt deze toeslag 2% van het totaalbedrag. Voor betalingen per American Express en Diners Club bedraagt deze toeslag 4,5% van het totaalbedrag.

Gedurende uw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in uw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heeft u een eigen risico van $7,500,- per gebeurtenis.
Met de verzekering die in het Star Pack inbegrepen is heeft u een eigen risico van $0,- per gebeurtenis.
Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder.
Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kunt u het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering.

Lokale extra diensten en/of servicepakketten

Verhuurders kunnen ter plaatse soms extra diensten of servicepakketten aanbieden, met als oogpunt peace of mind om de reiziger te ontlasten. Deze pakketten worden uitsluitend ter plaatse aangeboden door de verhuurder zelf. Camper.nl is niet op de hoogte van de inhoud en de kosten van dit soort lokale pakketten. Door de verschillende varianten is het helaas niet mogelijk een eenduidig advies te geven welke pakketten wel of niet af te sluiten.

Deze pakketten kunnen bestaan uit extra schoonmaakservice, sleepkosten, jumpstart, vergoeding van kosten als u zichzelf buitensluit, het legen van water/afvaltanks of brandstof en propaan e.d. Ook aanvullende verzekeringen om het eigen risico te verlagen of uitgesloten schades, als banden, ruiten, e.d. te dekken worden soms aangeboden.

Het al dan niet afsluiten van een dergelijk pakket is altijd optioneel en absoluut géén verplichting. Soms kan het servicepakket enigszins dwingend aangeboden worden door de medewerkers ter plaatse. Voor normaal gebruik heeft u deze aanvullende pakketten niet nodig en is hetgeen overeen gekomen is bij de boeking voldoende. Op uw boekingsbevestiging en bij de verhuurdersinformatie op deze website staat duidelijk omschreven wat voor u afgesloten is en wat nog exclusief is. Of u uiteindelijk gebruik maakt van lokaal aangeboden diensten is geheel uw eigen keuze.

Claims met betrekking op deze pakketten kunnen door ons niet in behandeling worden genomen.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper, met uitzondering van hulphonden. Hiervoor moet vooraf toestemming gevraagd worden aan Star RV.
 • Reizen met kinderen jonger dan 6 maanden is niet toegestaan.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • 2WD voertuigen mogen alleen rijden op verharde of geasfalteerde wegen, met uitzondering van toegangswegen naar ski-gebieden en campings tot 12 kilometer.

Verder is het niet toegestaan om te rijden in de volgende gebieden:

 • Skippers Road (Queenstown), The Crown Range Road/Cardrona Valley Road from Cardrona to Arrow Junction (Queenstown), Ninety Mile Beach (Northland), Ball Hut Road (Mt. Cook) en ten noorden van Colville Township (Coromandel Peninsula).

Informatie over tolwegen

Nieuw-Zeeland beschikt over tolwegen. Hier kunt u wellicht in sommige gevallen alleen elektronisch betalen. Dit houdt in dat u bij de toll plazas geen medewerkers meer zult zien, maar dat de betaling middels credit card dient te geschieden.

Voor meer informatie over deze tolweg(en) kunt u terecht op de volgende website:

Nieuw-Zeeland: https://www.nzta.govt.nz/roads-and-rail/toll-roads/toll-road-information/

Zorg dat u goed geïnformeerd de weg op gaat. Vraag bij het ophalen van uw camper naar de wegen die voor uw route van belang zijn en de mogelijkheden om eventueel tolwegen te mijden. Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u bovenaan de pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ