Voorwaarden van Spaceships NZ

Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Spaceships Nieuw-Zeeland. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 april 2018 tot en met 31 maart 2019.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je hier. Let erop dat je de voorwaarden goed doorleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kun je opvragen via .

Let op: ter plaatste teken je een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

Auckland:
1 april 2018 t/m 31 maart 2019 van 09:00 uur tot 17:00 uur, van maandag t/m zondag

Christchurch:
1 april t/m 3 juni 2018 van 09:00 uur tot 17:00 uur, van maandag t/m zondag
4 juni t/m 8 september 2018 van 09:00 uur tot 17:00 uur, van maandag t/m zaterdag
9 september 2018 t/m 31 maart 2019 van 09:00 uur tot 17:00 uur, van maandag t/m zondag

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

  • 25-12-2018
  • 01-01-2019

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk tussen 09.00 en 16.00 uur bij het afgesproken verhuurstation. Ophalen en inleveren buiten deze tijden is mogelijk. Dit dien je van tevoren bij het maken van een boeking te regelen of minimaal 72 uur van tevoren aan te geven bij de verhuurder. Voor het bespreken van een ophaaltijd maak je telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvang je enkele weken voor vertrek bij je reispapieren. Let op, het kan zijn dat je bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tussen 09.00 en 16.00 uur op de afgesproken verhuurlocatie. Wanneer het niet lukt de camper op het afgesproken tijdstip in te leveren dien je tenminste 24 uur van tevoren contact op te nemen met de verhuurder. Het is mogelijk je camper buiten de kantooruren in te leveren, dit dien je van tevoren bij het maken van een boeking te regelen of minimaal 72 uur van tevoren aan te geven bij de verhuurder.

Vervoer van en naar het verhuurstation

Je haalt jouw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar jouw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteer je de camper, krijg je een instructie of video te zien en vul je alle benodigde formulieren in. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen kun je dan met jouw camper op pad.

De transfer van de verhuurder naar de luchthaven of hotel en visa versa is op eigen gelegenheid. Als je de camper 21 dagen of langer huurt, ontvang je een gratis transfer van Auckland Airport en Christchurch Airport of de stad naar het verhuurstation van Spaceships NZ.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal dagen dat je de camper moet huren is 5 dagen. In de periode van 1 november 2018 t/m 31 maart 2019 geldt een minimale huurperiode van 10 dagen.

Voor een enkele reis camperhuur in de periode van 1 april t/m 31 oktober 2018 geldt een minimale huurperiode van 10 dagen en in de periode van 1 november 2018 t/m 31 maart 2019 geldt een minimale huurperiode van 14 dagen.

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

Een geldig rijbewijs is verplicht voor iedere bestuurder en dient te worden getoond bij het ophalen van de camper. De minimum leeftijd is 18 jaar.
Wanneer het rijbewijs niet volledig in het Engels is, dien je in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs. Dit kun je aan laten maken bij een ANWB-winkel. Het rijbewijs moet gedurende de gehele huurperiode geldig zijn.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.

De borg bij de standaard verzekering bedraagt $3000,-.
Wanneer je de all inclusive verzekering boekt heb je geen borg, je creditcard gegevens zullen gebruikt worden als borg.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per creditcard. Spaceships Nieuw-Zeeland accepteert Visa en Mastercard. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van je rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van je creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van je creditcard bij je bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Bent u van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Breng je de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan je teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat je het bedrag weer daadwerkelijk op jouw rekening hebt staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via jouw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Voor betalingen per Visa en MasterCard bedraagt deze toeslag 2,5% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende je huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in uw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Standaard verzekering: deze verzekering zit standaard in de huurprijs inbegrepen, hierbij heb je een eigen risico van $3000 per gebeurtenis.
All inclusive verzekering: boek je de All inclusive verzekering dan heb je geen eigen risico.

Meer informatie over de verzekeringsvoorwaarden vind je op de verzekeringspagina.
Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kun je het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

  • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper, met uitzondering van hulphonden.
  • Roken in de campers is niet toegestaan.
  • Rijden onder invloed van drank of drugs.
  • Je mag niet, tenzij met toestemming van de verhuurder, rijden op een weg die tijdelijk of voor altijd gesloten is, op het strand ,door beken, rivieren, dammen en waar het water hoog staat.

Het is niet toegestaan te rijden op de volgende wegen:

  • Skippers Canyon Road
  • Ball Hutt Road
  • 90 Mile Beach in Northland.

Informatie over tolwegen

Nieuw-Zeeland beschikt over Tolwegen. Hier kun je wellicht in sommige gevallen alleen elektronisch betalen. Dit houdt in dat je bij de toll plazas geen medewerkers meer zult zien, maar dat de betaling middels credit card dient te geschieden.
Voor meer informatie over deze tolweg(en) kun je terecht op de volgende website:

Nieuw-Zeeland: http://www.nzta.govt.nz/roads-and-rail/toll-roads/

Zorg dat je goed geïnformeerd de weg op gaat. Vraag bij het ophalen van je camper naar de wegen die voor jouw route van belang zijn en de mogelijkheden om eventueel tolwegen te mijden.

Klachten

Mocht het zo zijn dat je een klacht hebt over jouw camper of over de verhuurder dan dien je dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht je ter plaatse jouw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ