Voorwaarden van Cheapa Campa

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Cheapa. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 april 2018 tot en met 31 maart 2019.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u hier. Let erop dat u de voorwaarden goed doorleest zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kunt u opvragen via .

Let op: ter plaatste tekent u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

De verhuurstations van deze verhuurder zijn geopend van maandag tot en met zondag van 08.00 uur tot 16.30 uur.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 25-12-2018
 • 01-01-2019

Op de volgende feestdagen is het wel mogelijk om de camper op te halen of in te leveren tegen een toeslag van $100,-:

 • 02-04-2018
 • 25-04-2018
 • 04-06-2018
 • 22-10-2018
 • 26-12-2018
 • 02-01-2019
 • 06-02-2019

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk binnen de openingstijden van de verhuurstations. De verhuurder adviseert om de camper op te halen tussen 08.00 en uiterlijk 16.00 uur.
Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. U hoeft bij deze verhuurder niet vooraf telefonisch contact op te nemen om een ophaal afspraak te maken. Let op, het kan zijn dat u bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen. door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden binnen de openingstijden. De verhuurder adviseert om de camper in te leveren tussen 08.00 en uiterlijk 16.00 uur.
Levert u de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeert u een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

U haalt uw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar uw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteert u de camper, krijgt u een instructie of video te zien en vult u alle benodigde formulieren in. Nadat u alle formaliteiten hebt doorlopen kunt u dan met uw camper op pad.

Voor het vervoer van de luchthaven naar het verhuurstation en v.v. geldt bij deze verhuurder dat dit is inbegrepen.

De transfer wordt uitgevoerd tijdens de openingstijden van de verhuurstations. Wanneer u gebruik wilt maken van deze service dient u bij aankomst op het vliegveld te bellen naar het verhuurstation.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal dagen dat u een camper moet huren is 5 dagen. U kunt de camper dus niet voor een kortere periode huren. Er geldt een minimale huurperiode van 14 dagen wanneer u de camper tussen 15 december 2018 en 10 januari 2019 ophaalt.
Indien u de camper ophaalt in de periode 1 februari t/m 12 februari 2019 geldt er een minimum huurperiode van 10 dagen voor de campertypes Cheapa 2 Berth ST, Cheapa 4 Berth en Cheapa 6 Berth.

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Rijbewijs en leeftijd

Om de camper te besturen dient u 21 jaar of ouder te zijn.

Alle bestuurders dienen minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tevens dient het rijbewijs geldig te zijn tijdens de gehele huurperiode. Een internationaal rijbewijs is bij deze verhuurder verplicht. Indien u in aanraking komt met de politie in Nieuw-Zeeland kunnen zij hier om vragen. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. U kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Voor enkele campertypes geldt een minimale leeftijd, dit ivm het plaatsen van kinderstoeltjes/stoelverhogers. Klik hier voor meer informatie of kijk bij het betreffende campertype voor de specifieke voorwaarden.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.

Indien u het standaard tarief boekt bedraagt de borg:

- $3500,- voor de Cheapa Hitop, Endeavour en Cheapa 2 Berth ST
- $5000,- voor de Cheapa 4 Berth en Cheapa 6 Berth

Indien u kiest voor Liability Reduction Option 1 bedraagt de borg:

- $1500,- voor de Cheapa Hitop, Endeavour en Cheapa 2 Berth ST
- $2500,- voor de Cheapa 4 Berth en Cheapa 6 Berth

Indien u een Liability Reduction Option 2 heeft geboekt dient u een borg te betalen van $250,- voor alle voertuigen.

Let op: deze borg geldt ook indien u de Unigarant No Risk verzekering heeft afgesloten

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per debit- (Visa of Mastercard) of creditcard (Visa, MasterCard, American Express en Diners Club). Indien u Liability Reduction Option 2 boekt dan kunt u de borg enkel per credit card betalen. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van uw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van uw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van uw creditcard bij uw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Bent u van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Brengt u de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan u teruggestort. Het is niet ongebruikelijk dat er vier weken overheen gaan voor uw borg wordt teruggestort.

Let op! Bij iedere schademelding zal de verhuurder opnieuw dit volledige bedrag incasseren van uw creditcard. Controleer uw limiet; deze dient dus te allen tijde toereikend te zijn.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, via uw creditcard geïncasseerd worden.
Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4,5% van het totaalbedrag.
Gedurende uw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in uw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heeft u een eigen risico van $3500,- per gebeurtenis bij de Cheapa Hitop, Endeavour en Cheapa 2 Berth ST.
Bij de Cheapa 4 Berth en Cheapa 6 Berth heeft u een eigen risico van $5000,- per gebeurtenis.

Met de verzekering die in de Liability Reduction Option 1 is inbegrepen heeft u een eigen risico van $1500,- per gebeurtenis bij de Cheapa Hitop, Endeavour en Cheapa 2 Berth ST.
Bij de Cheapa 4 Berth en Cheapa 6 Berth heeft u een eigen risico van $2500,- per gebeurtenis.

Met de verzekering die in de Liability Reduction Option 2 (VIP cover) is inbegrepen heeft u geen eigen risico.

Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.
Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kunt u het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering en de verschillen tussen alle mogelijke verzekeringsopties.

Lokale extra diensten en/of servicepakketten

Verhuurders kunnen ter plaatse soms extra diensten of servicepakketten aanbieden, met als oogpunt peace of mind om de reiziger te ontlasten. Deze pakketten worden uitsluitend ter plaatse aangeboden door de verhuurder zelf. Camper.nl is niet op de hoogte van de inhoud en de kosten van dit soort lokale pakketten. Door de verschillende varianten is het helaas niet mogelijk een eenduidig advies te geven welke pakketten wel of niet af te sluiten.

Deze pakketten kunnen bestaan uit extra schoonmaakservice, sleepkosten, jumpstart, vergoeding van kosten als u zichzelf buitensluit, het legen van water/afvaltanks of brandstof en propaan e.d. Ook aanvullende verzekeringen om het eigen risico te verlagen of uitgesloten schades, als banden, ruiten, e.d. te dekken worden soms aangeboden.

Het al dan niet afsluiten van een dergelijk pakket is altijd optioneel en absoluut géén verplichting. Soms kan het servicepakket enigszins dwingend aangeboden worden door de medewerkers ter plaatse. Voor normaal gebruik heeft u deze aanvullende pakketten niet nodig en is hetgeen overeen gekomen is bij de boeking voldoende. Op uw boekingsbevestiging en bij de verhuurdersinformatie op deze website staat duidelijk omschreven wat voor u afgesloten is en wat nog exclusief is. Of u uiteindelijk gebruik maakt van lokaal aangeboden diensten is geheel uw eigen keuze.

Claims met betrekking op deze pakketten kunnen door ons niet in behandeling worden genomen.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper, m.u.v. servicehonden.
 • Reizen met kinderen jonger dan 6 maanden is niet toegestaan.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.
 • Voertuigen met tweewiel aandrijving zijn alleen toegestaan op verharde wegen te rijden. De enige uitzondering hierop is dat deze voertuigen wel op onverharde wegen mogen rijden die leiden naar een camping, maar alleen als de wegen niet langer zijn dan 12 kilometer.

Verder is het niet toegestaan om te rijden in de volgende gebieden:

 • Het is voor geen enkel type voertuig toegestaan om in de volgende gebieden te rijden: Skippers Road (Queenstown), The Crown Range Road/Cardrona Valley Road van Cadrona naar Arrow Junction (Queenstown), Ninety Mile Beach (Northland), Ball Hut Road (Mt. Cook) en North of Colville Township (Coromandel Peninsula)

Cheapa Campa heeft het recht om het rijden op bepaalde wegen en gebieden niet toe te staan. Ook heeft Cheapa Campa het recht om bepaalde afstanden, die niet in verhouding staan met de lengte van de reis, niet toe te staan.

Informatie over tolwegen

In Nieuw-Zeeland kunt u wellicht in sommige gevallen alleen elektronisch betalen. Dit houdt in dat u bij de toll plazas geen medewerkers meer zult zien, maar dat de betaling middels credit card dient te geschieden.
Voor meer informatie over deze tolweg(en) kunt u terecht op de volgende website:

Nieuw-Zeeland: http://www.nzta.govt.nz/roads-and-rail/toll-roads/

Zorg dat u goed geïnformeerd de weg op gaat. Vraag bij het ophalen van uw camper naar de wegen die voor uw route van belang zijn en de mogelijkheden om eventueel tolwegen te mijden. Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u bovenaan de pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ