Voorwaarden van Touring Cars

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Touring Cars. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u hier. Let erop dat u de voorwaarden goed doorleest zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kunt u opvragen via .

Let op: ter plaatste tekent u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

De verhuurstations zijn het gehele jaar door geopend van 8.00 uur tot 18.00 uur.

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk tijdens openingstijden, echter is het bij Touring Cars mogelijk om op afspraak ook buiten openingstijden op te halen. U betaalt hiervoor een toeslag, die u op de huurprijzenpagina terug kunt vinden.

Voor het bespreken van een ophaaltijd maakt u telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvangt u enkele weken voor vertrek bij uw reispapieren. Let op, het kan zijn dat u bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

U dient bij boeking aan te geven op welk tijdstip u de camper op wilt halen en in wilt leveren, zo kan Touring Cars een medewerker inplannen om alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper is mogelijk tijdens openingstijden, echter is het bij Touring Cars mogelijk om, op afspraak, ook buiten openingstijden in te leveren. U betaalt hiervoor een toeslag, die u op de huurprijzenpagina terug kunt vinden. U dient bij boeking aan te geven op welk tijdstip u de camper op wilt halen en in wilt leveren, zo kan Touring Cars een medewerker inplannen om alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Vervoer van en naar het verhuurstation

U haalt uw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar uw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteert u de camper, krijgt u een instructie of video te zien en vult u alle benodigde formulieren in. Nadat u alle formaliteiten hebt doorlopen kunt u dan met uw camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit is inbegrepen van en naar internationale luchthavens en luchthavenhotels. Transfers van en naar Ryanair aangevlogen luchthavens en stadstransfers kunnen worden bijgeboekt. Prijzen kunt u op de huurprijzenpagina terugvinden. Indien u gebruik wenst te maken van de transfer van Touring Cars, dan dient u bij boeking uw vluchtgegevens en/of de gegevens van het hotel waar u voorafgaand aan de camperhuur verblijft door te geven.

De minimum huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen minimale huurperiode.  

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

Om de camper te besturen dient u 25 jaar of ouder te zijn en ten minste twee jaar in het bezit van een geldig rijbewijs te zijn. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder verplicht. U kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht. Deze borg is een authorizatie van uw creditcard voor het volledige bedrag van uw eigen risico.

Met de basisverzekering heeft u een borg van 26000 NOK.
Met de TC Plus verzekering heeft u een borg van 12000 NOK.
Met TC Premium en TC Total heeft u een borg van 6000 NOK.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per creditcard (VISA, MASTERCARD of AMEX). Uw creditcard dient nog minimaal zes maanden na inleveren van de camper geldig te zijn. Iedere bestuurder dient in het bezit te zijn van een eigen credit card. Prepaid credit cards of debit cards worden niet geaccepteerd. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van uw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'.  De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van uw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van uw creditcard bij uw bank.

Brengt u de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan u teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat u het bedrag weer daadwerkelijk op uw rekening heeft staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via uw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 6% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende uw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in uw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heeft u een eigen risico van 26000 NOK per gebeurtenis.
Met de TC Plus verzekering heeft u een eigen risico van  12000 NOK per gebeurtenis.
Met TC Premium heeft u een eigen risico van 6000 NOK per gebeurtenis.
Met TC Total heeft u geen eigen risico voor het eerste schadegeval, mocht u meerdere schadegevallen hebben dan heeft u 6000 NOK eigen risico per gebeurtenis voor de volgende schadegevallen.

Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.

Winterklaar maken van de camper

Wintertemperaturen in Scandinavië kunnen tot ver beneden het  vriespunt teruglopen. De kans op het kapotvriezen van waterleidingen is daardoor groot. De tanks in de camper bevatten anti-vries en daardoor is gebruik van water tijdens de winterperiode niet mogelijk.
Huurt u de camper tijdens de winterperiode dan kan het zo zijn dat de verhuurder uw camper al winterklaar heeft gemaakt. Huurt u de camper in een minder koude periode en levert u de camper in het winterseizoen in, of reist u naar gebieden met lagere temperaturen dan dient u de camper zelf winterklaar te laten maken. Zorg dat u bij vertrek op de hoogte bent van de voorwaarden en procedures.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

  • Het is toegestaan om een huisdier mee te nemen in de camper, u dient hier een toeslag voor te betalen en dit door te geven aan de verhuuder.
  • Roken in de campers is niet toegestaan.
  • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.
  • Rijden zonder toestemming van Touring Cars, in een ander land het land waar de verhuurder haar locatie heeft, is niet toegestaan.
  • Rijden in Rusland, Wit-Rusland en Oekraine is niet toegestaan.
  • Bij rijden in een ander land als het land waar de verhuurder haar locatie heeft, wordt uw eigen risico dubbel zo hoog en kunnen aanvullende verzekeringen verplicht zijn.
  • Indien u wenst te rijden in door Touring Cars toegestane landen in midden of west-europa dan kan het zijn dat u extra verkeers verzekeringen af moet sluiten. (deze zijn beschikbaar bij de douane).
  • Als u met de camper buiten het land van de locatie van de verhuurder gaat rijden, dient u dit bij boeking aan te geven en dient u van Touring Cars hiervoor toestemming te krijgen. Een extra verzekering is hiervoor vereist. Regels zijn op aanvraag.
  • Reizen in Oost-Europa is toegestaan met een voertuig van de verhuurlocatie Tallinn, mits toestemming is gegeven door de verhuurder is het ook mogelijk om in Oost-Europa te reizen met een voertuig uit een andere verhuurlocatie.

Indien u met uw camper in andere landen wenst te reizen dan het land waarin u de camper ophaalt, dient u dit uiterlijk 3 weken voor het ophalen van de camper door te geven aan de verhuurder.
Indien dit bij boeking al bekend is, dient u dit door te geven aan ons zodat wij de camperverhuurder kunnen informeren.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ