Voorwaarden van Escape Campervans

Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Escape Campervans. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 april 2017 tot en met 31 maart 2018.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je hier. Let erop dat je de voorwaarden goed doorleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kun je opvragen via .

Let op: ter plaatste teken je een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

De verhuurstations zijn het gehele jaar geopend van maandag tot en met zondag van 08.00 uur tot 18.00 uur, met uitzondering van feestdagen.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 29-05-2017
 • 04-07-2017
 • 04-09-2017
 • 23-11-2017
 • 25-12-2017
 • 01-01-2018

Op welke tijden kun je de camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk tussen 11.00 uur en 16.30 uur.
Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Voor het bespreken van een ophaaltijd maak je telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvang je enkele weken voor vertrek bij jouw reispapieren. Let op, het kan zijn dat je bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Op welke tijden kun je de camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden voor 10.00 uur.
Lever je de camper later in dan wordt er een extra nacht huur in rekening gebracht.

Vervoer van en naar het verhuurstation

Je haalt je camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar jouw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteer je de camper, krijg je een instructie of video te zien en vul je alle benodigde formulieren in. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen kun je met jouw camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit niet is inbegrepen. 

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal nachten dat je de camper moet huren is 7 nachten. Het is niet mogelijk de camper voor een kortere periode te huren. Indien je een enkele reis maakt, gelden de volgende minimale huurperiodes:

      geen enkele reiskosten
Van  Naar Min huurperiode huur langer dan....nachten
Los Angeles Los Angeles 7 35
Los Angeles San Francisco 7 35
Los Angeles Las Vegas 7 35
Los Angeles Seattle 7 35
Los Angeles Denver 7 35
Los Angeles Miami 21 65
Los Angeles New York 21 65
Las Vegas Los Angeles 7 35
Las Vegas San Francisco 7 35
Las Vegas Las Vegas 7 0
Las Vegas Seattle 7 35
Las Vegas Denver 7 35
Las Vegas Miami 21 65
Las Vegas New York 21 65
San Francisco Los Angeles 7 35
San Francisco San Francisco 7 0
San Francisco Las Vegas 7 35
San Francisco Seattle 7 35
San Francisco Denver 7 35
San Francisco Miami 21 65
San Francisco New York 21 65
Seattle Los Angeles 7 35
Seattle San Francisco 7 35
Seattle Las Vegas 7 35
Seattle Seattle 7 0
Seattle Denver 14 35
Seattle Miami 21 65
Seattle New York 21 65
Denver Los Angeles 7 35
Denver San Francisco 7 35
Denver Las Vegas 7 35
Denver Seattle 14 35
Denver Denver 7 0
Denver Miami 21 65
Denver New York 21 65
Miami Miami 7 0
Miami Los Angeles 21 60
Miami San Francisco 21 60
Miami Las Vegas 21 60
Miami New York 14 45
Miami Seattle 21 60
Miami Denver 21 60
New York New York 7 0
New York Miami 14 45
New York Los Angeles 21 60
New York San Francisco 21 60
New York Las Vegas 21 60
New York Seattle 21 60
New York Denver 21 60

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

Om de camper te besturen dien je 21 jaar of ouder te zijn. Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van jouw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder niet verplicht maar wel aan te raden, indien je onvoldoende Engels spreekt om de tekst uit jouw rijbewijs te vertalen. Je kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel. Escape beveelt het hebben van een internationaal rijbewijs sterk aan.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt geen borg in rekening gebracht. Er wordt een kopie gemaakt van jouw creditcard gegevens die je vervolgens achterlaat bij de verhuurder. Mocht je de regels overtreden of schade rijden en geen CDW verzekering hebben afgesloten dan worden de kosten alsnog via de creditcard van je rekening afgeschreven.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via jouw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd. Houd er rekening mee dat je in New York en Miami niet met contant geld kan betalen, dus hier een creditcard moet gebruiken.

Gedurende jouw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in jouw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

In de nachtprijs is alle schade tot $2500 en aansprakelijkheid voor eigen rekening. Vandaar dat wij standaard Optie 1 (CDW) en Optie 2 (SLI) in de offerte aanbieden. Mocht je hier geen gebruik van willen maken, dan kun je dit bij boeking doorgeven. Als je verzekerings optie 1 en 2 afsluit, is je eigen risico $0 en je aansprakelijkheiddekking $1.000.000. Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.
Bij deze verhuurder is het niet mogelijk om de ANWB Verzekeren camperverzekering van Travelhome af te sluiten.

Winterklaar maken van de camper

Wintertemperaturen in Canada en (het noordelijke deel van) de Verenigde Staten kunnen tot ver beneden het vriespunt teruglopen. De kans op het kapotvriezen van waterleidingen is daardoor groot. De tanks in de camper bevatten anti-vries en daardoor is gebruik van water tijdens de winterperiode niet mogelijk.
Huur je de camper tijdens de winterperiode dan kan het zo zijn dat de verhuurder jouw camper al winterklaar heeft gemaakt. Huur je de camper in een minder koude periode en lever je de camper in het winterseizoen in, of reis je naar gebieden met lagere temperaturen dan dien je de camper zelf winterklaar te laten maken. Zorg dat je bij vertrek op de hoogte bent van de voorwaarden en procedures.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper (m.u.v. blindengeleidenhonden).
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan (geldt ook voor duinen, stranden, zout vlaktes, rivierbeddingen etc).
 • Alle passagiers dienen altijd een gordel te dragen

Verder is het niet toegestaan om te rijden in de volgende gebieden:

 • Mexico.
 • Burning Man Festival of andere zoutvlaktes
 • Death Valley tussen 1 mei en 30 september 2017.

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Het kan zijn dat je tijdens jouw reis gebruik maakt van tolwegen. Met name in stedelijk gebied vind je tolwegen. Een tolweg wordt ook wel turnpike, tollpike of gewoon pike genoemd. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Dit kan via verschillende instanties geheven worden. Er zijn gesloten systemen waarbij tol betaald moet worden voor het bereizen van een bepaald traject of via een open systeem waarbij tol betaald wordt wanneer een tolpoortje gepasseerd wordt. Soms geldt tol alleen in één richting. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen.

Meer informatie over tolheffingen en verkeersovertredingen kun je vinden op onze FAQ pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat je een klacht hebt over jouw camper of over de verhuurder dan dien je dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht je ter plaatse jouw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ