Voorwaarden van Apollo

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Apollo. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen tussen 1 mei 2017 en 31 maart 2018.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u hier. Let erop dat u de voorwaarden goed doorleest zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kunt u opvragen via .

Let op: ter plaatste tekent u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

De verhuurstations van deze verhuurder zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.30 uur. De verhuurstations van deze verhuurder zijn geopend op zaterdag van 09.00 uur tot 12.00 uur. De verhuurstations in Seattle en Denver zijn gesloten van 1 december 2017 t/m 28 februari 2018. De verhuurstations van deze verhuurder zijn gesloten op zondag.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 29-05-2017
 • 04-07-2017
 • 04-09-2017
 • 23-11-2017
 • 25-12-2017
 • 01-01-2018

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk van maandag t/m vrijdag tussen 12.00 uur en 16.00 uur. Het ophalen van de camper is mogelijk op zaterdag tussen 09.00 uur en 11.00 uur.

Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. U hoeft bij deze verhuurder niet vooraf telefonisch contact op te nemen om een ophaal afspraak te maken. Let op, het kan zijn dat u bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen. Reizigers worden op volgorde van aankomst bij de verhuurder geholpen. Mocht u door onvoorziene omstandigheden niet in staat zijn om uw camper binnen bovenstaande tijden op te halen dan wordt u verzocht om contact op te nemen met de verhuurder.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden van maandag t/m zaterdag tussen 09.00 uur en 11.00 uur. Levert u de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeert u een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

U haalt uw camper op en brengt uw camper terug bij het verhuurstation, deze wordt niet naar uw hotel of naar de luchthaven gebracht of hier vandaan gehaald. Bij het verhuurstation inspecteert u de camper, krijgt u een instructie of video te zien en vult u alle benodigde formulieren in. Nadat u alle formaliteiten hebt doorlopen kunt u dan met uw camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit niet is inbegrepen. 
U dient op eigen gelegenheid en kosten naar het verhuurstation te gaan met een taxi of openbaar vervoer.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal nachten dat u de camper moet huren is 3 nachten, als u de camper ophaalt in de periode van 1 mei 2017 t/m 5 juli 2017 en 1 oktober 2017 t/m 31 maart 2018. Indien u een enkele reis maakt is de minimum huurperiode 7 nachten.
Het minimum aantal nachten dat u de camper moet huren is 10 nachten, als u de camper ophaalt in de periode van 6 juli 2017 t/m 2 september 2017.
Het minimum aantal nachten dat u de camper moet huren is 7 nachten, als u de camper ophaalt in de periode van 3 september 2017 t/m 30 september 2017.
Het is niet mogelijk de camper voor een kortere periode te huren. 

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 21 jaar of ouder.

Alle bestuurders dienen minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tevens dient het rijbewijs geldig te zijn tijdens de gehele huurperiode.

Een internationaal rijbewijs is bij deze verhuurder niet verplicht maar wel aan te raden. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. U kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Voor enkele campertypes geldt een minimale leeftijd, dit ivm het plaatsen van kinderstoeltjes/stoelverhogers. Klik hier voor meer informatie of kijk bij het betreffende campertype voor de specifieke voorwaarden.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.
De borg bedraagt $1500,- bij de standaardverzekering

De borg bedraagt $500,- bij de CDW verzekering. Deze borg wordt middels een imprint van uw creditcard in rekening gebracht.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per VISA, Mastercard, American Express en Diners Club. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van uw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'.  De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van uw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van uw creditcard bij uw bank.
Brengt u de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan u teruggestort. Het is niet ongebruikelijk dat er weken tot maanden overheen gaan voor uw borg wordt teruggestort.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via uw creditcard geïncasseerd worden. Hiervoor wordt een toeslag van USD 75 administratiekosten per keer gerekend.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende uw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in uw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heeft u een eigen risico van $1500,- per gebeurtenis.
Met de verzekering die in het Value Pack inbegrepen is (CDW), heeft u een eigen risico van $0,- per gebeurtenis. Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.
Voor een schadeclaim wordt een toeslag van USD 75 administratiekosten per keer gerekend.
Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kunt u het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering.

Lokale extra diensten en/of servicepakketten

Verhuurders kunnen ter plaatse soms extra diensten of servicepakketten aanbieden, met als oogpunt peace of mind om de reiziger te ontlasten. Deze pakketten worden uitsluitend ter plaatse aangeboden door de verhuurder zelf. Camper.nl is niet op de hoogte van de inhoud en de kosten van dit soort lokale pakketten. Door de verschillende varianten is het helaas niet mogelijk een eenduidig advies te geven welke pakketten wel of niet af te sluiten.

Deze pakketten kunnen bestaan uit extra schoonmaakservice, sleepkosten, jumpstart, vergoeding van kosten als u zichzelf buitensluit, het legen van water/afvaltanks of brandstof en propaan e.d. Ook aanvullende verzekeringen om het eigen risico te verlagen of uitgesloten schades, als banden, ruiten, e.d. te dekken worden soms aangeboden.

Het al dan niet afsluiten van een dergelijk pakket is altijd optioneel en absoluut géén verplichting. Soms kan het servicepakket enigszins dwingend aangeboden worden door de medewerkers ter plaatse. Voor normaal gebruik heeft u deze aanvullende pakketten niet nodig en is hetgeen overeen gekomen is bij de boeking voldoende. Op uw boekingsbevestiging en bij de verhuurdersinformatie op deze website staat duidelijk omschreven wat voor u afgesloten is en wat nog exclusief is. Of u uiteindelijk gebruik maakt van lokaal aangeboden diensten is geheel uw eigen keuze.

Claims met betrekking op deze pakketten kunnen door ons niet in behandeling worden genomen.

Winterklaar maken van de camper

Wintertemperaturen in Canada en (het noordelijke deel van) de Verenigde Staten kunnen tot ver beneden het vriespunt teruglopen. De kans op het kapotvriezen van waterleidingen is daardoor groot. De tanks in de camper bevatten anti-vries en daardoor is gebruik van water tijdens de winterperiode niet mogelijk.
Huurt u de camper tijdens de winterperiode dan kan het zo zijn dat de verhuurder uw camper al winterklaar heeft gemaakt. Dit gebeurd bij de verhuurlocaties waar het -1 of kouder is/wordt. Huurt u de camper in een minder koude periode en levert u de camper in het winterseizoen in, of reist u naar gebieden met lagere temperaturen dan dient u de camper zelf winterklaar te laten maken. Wanneer u de niet winterklaar inlevert wanneer het -1 of kouder is dan wordt er een vergoeding van 150 USD gerekend. Wanneer uw camper winterklaar is gemaakt en uw reis eindigt na de winter dan dient u zelf ervoor te zorgen dat de camper weer normaal ingeleverd wordt.  Zorg dat u bij vertrek op de hoogte bent van de voorwaarden en procedures.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper, met uitzondering van hulphonden. Hiervoor is toestemming nodig van Apollo.
 • Reizen met kinderen jonger dan 2 jaar is niet toegestaan.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.
 • Tijdens het Burning Man Festival (28 augustus- 04 september) betaalt u een toeslag

Verder is het niet toegestaan om te rijden in de volgende gebieden:

 • Death Valley en andere woestijngebieden. Niet toegestaan tussen 15 mei en 15 september, vanwege extreem hoge temperaturen. Overige periodes zijn op eigen risico.
 • Mexico, Alaska, Yukon, Northwest Territories en Newfoundland
 • Manhattan. Campertypes met een propaangastank zijn niet toegestaan om mee te rijden in Manhattan en in onderwater- en ondergrondse tunnels, vanwege de hoogte van het voertuig.

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Het kan zijn dat u tijdens uw reis gebruik maakt van tolwegen. Met name in stedelijk gebied vindt u tolwegen. Een tolweg wordt ook wel turnpike, tollpike of gewoon pike genoemd. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Dit kan via verschillende instanties geheven worden. Er zijn gesloten systemen waarbij tol betaald moet worden voor het bereizen van een bepaald traject of via een open systeem waarbij tol betaald wordt wanneer een tolpoortje gepasseerd wordt. Soms geldt tol alleen in één richting. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen.

De zuidelijke 47 mijl van de Turnpike, van de US1 in Florida City tot de Miami Dade/Boward County Line is een elektronische tolweg. De tolpoorten zijn hier weggehaald en hier kan niet meer contant betaald worden.
Er zijn 2 opties om deze tol te betalen:
- Een SunPass transponder kan worden verkregen door te bellen naar 1-888-865-5352 of door de website www.SunPass.com te bezoeken. De transponder geeft u de mogelijkheid om te reizen op tolwegen door te betalen via uw persoonlijke SunPass account.
- Als alternatief kunt u het 'Toll-By-Plate' programma gebruiken. Dit programma maakt een foto van de kentekenplaat van het voertuig en stuurt de rekening aan de geregistreerde eigenaar van het voertuig. Het 'Toll-By-Plate' programma geeft gebruikers de mogelijkheid om een account te registreren en te betalen voordat een rekening zal worden verstuurd. Betalingen kunnen contant, per credit/debit card online of via kiosken voldaan worden.

Meer informatie over tolheffingen en verkeersovertredingen kunt u vinden op onze FAQ pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ