Voorwaarden van Alaska Motorhome Rentals

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Alaska Motorhome Rentals. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen tussen 1 mei en 15 oktober 2017.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u hier. Let erop dat u de voorwaarden goed doorleest zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kunt u opvragen via .

Let op: ter plaatste tekent u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

Het verhuurstation in Anchorage is geopend van maandag tot en met zondag van 09.00 uur tot 17.00 uur.
Het verhuurstation in Skagway is geopend van maandag tot en met zondag van 07.00 uur tot 17.00 uur.
De verhuurstations in Fairbanks en Seattle zijn enkel op afspraak geopend.

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk tussen 14.00 uur en 17.00 uur.
Voor het bespreken van een ophaaltijd maakt u telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvangt u enkele weken voor vertrek bij uw reispapieren. Let op, het kan zijn dat u bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tussen 07.00 uur en 09.00 uur.

Vervoer van en naar het verhuurstation

U haalt uw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar uw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteert u de camper, krijgt u een instructie of video te zien en vult u alle benodigde formulieren in. Nadat u alle formaliteiten hebt doorlopen kunt u dan met uw camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit bij te boeken is. Zie de huurprijzenpagina voor meer informatie. Deze transfer kan bestaan uit vervoer per taxi of shuttlebus. De transfer is bij te boeken indien u reist van/naar: Anchorage International Airport, Fairbanks International Airport, Skagway Airport, Seattle-Tacoma International Airport en hotels in Anchorage, Fairbanks of Skagway. Voor de tijden waarop de transfer wordt uitgevoerd dient u contact op te nemen met de verhuurder.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal dagen dat u de camper moet huren is 4 nachten.
Het is niet mogelijk de camper voor een kortere periode te huren. 

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 25 jaar of ouder.

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder niet verplicht maar wel aan te raden, indien u onvoldoende Engels spreekt om de tekst uit uw rijbewijs te vertalen. U kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht. De borg bedraagt US$500,-. Als u de CDW verzekering afsluit, bedraagt de borg US$250,-.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per creditcard. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van uw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'.  De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van uw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van uw creditcard bij uw bank.
Brengt u de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan u teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat u het bedrag weer daadwerkelijk op uw rekening heeft staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via uw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende uw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in uw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heeft u een eigen risico van US$1500,- per gebeurtenis. Als u de CDW verzekering afsluit, is uw eigen risico US$250,-. Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.

Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kunt u het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper, hiervoor wordt een bedrag van 150 dollar per huisdier gevraagd.
 • Roken in de campers is niet toegestaan. Als u wel rookt in de camper dan kunt u een boete van 250 dollar krijgen.
 • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.

Verder is het niet toegestaan om te rijden op de volgende wegen:

 • Highway 4/Campbell Highway, Yukon
 • Highway 5/Dempster Highway, Yukon
 • Highway 5/Taylor Highway tussen Eagle en Jack Wade Junction
 • Highway 6/Steese Highway van MP44.6 naar Circle
 • Highway 6/Canal Road, Yukon
 • McCarthy Road van Chitina tot McCarthy
 • Highway 11/Silver Trail Highway tussen Mayo en Keno, Yukon
 • Highway 20/Chilcotin Highway, British Columbia
 • Highway 11/Dalton Highway van Elliott Highway naar Prudhoe Bay
 • Denali Park Road van Teklanika Campground (MP 29.0) naar Kantishna
 • Pertersville Road
 • Aishihik Road van Alaska Highway naar Aishihik Lake, Yukon

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Het kan zijn dat u tijdens uw reis gebruik maakt van tolwegen. Met name in stedelijk gebied vindt u tolwegen. Een tolweg wordt ook wel turnpike, tollpike of gewoon pike genoemd. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Dit kan via verschillende instanties geheven worden. Er zijn gesloten systemen waarbij tol betaald moet worden voor het bereizen van een bepaald traject of via een open systeem waarbij tol betaald wordt wanneer een tolpoortje gepasseerd wordt. Soms geldt tol alleen in één richting. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen.

Meer informatie over tolheffingen en verkeersovertredingen kunt u vinden op onze FAQ pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ