Voorwaarden van Holiday Rent

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Holiday Rent. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 mei 2017 tot en met 30 april 2018.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u hier. Let erop dat u de voorwaarden goed doorleest zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kunt u opvragen via .

Let op: ter plaatste tekent u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

Hoofdkantoor Santiago:
Maandag tot en met vrijdag geopend van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren.

 • 01-05-2017
 • 21-05-2017
 • 26-06-2017
 • 16-07-2017
 • 15-08-2017
 • 18-09-2017
 • 19-09-2017
 • 09-10-2017
 • 27-10-2017
 • 01-11-2017
 • 08-12-2017
 • 25-12-2017
 • 01-01-2018
 • 30-03-2018
 • 31-03-2018

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Voor een afspraak te maken voor het ophalen van uw camper kunt u contact opnemen met het verhuurstation. In overleg kunt u een tijd afspreken, dit is op maandag t/m vrijdag van 08.30 t/m 16.30 uur en op zaterdag van 09.00 t/m 12.00 uur. In de overige plaatsen is de ophaaltijd van de camper in overleg met de verhuurder.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Wanneer u uw camper in moet leveren kunt u contact opnemen met het verhuurstation. In overleg kunt u een tijd afspreken, dit is op maandag t/m vrijdag van 09.00 t/m 17.00 uur en op zaterdag van 09.00 t/m 12.00 uur. In de overige plaatsen is de inlevertijd van de camper in overleg met de verhuurder.

Vervoer van en naar het verhuurstation

U haalt uw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar uw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteert u de camper, krijgt u een instructie of video te zien en vult u alle benodigde formulieren in. Nadat u alle formaliteiten hebt doorlopen kunt u dan met uw camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation in Punta Arenas geldt bij deze verhuurder dat dit is inbegrepen.
Voor het vervoer van en naar het verhuurstation in Santiago geldt bij deze verhuurder dat dit is bij te boeken tegen betaling.

De minimum huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft een minimale huurperiode van 7 dagen.

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 25 jaar. Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder verplicht. U kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht van EUR1400  of EUR450 afhankelijk van de gekozen verzekering.
Deze borg is uitsluitend te betalen per credit card.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via uw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende uw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in uw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de CDW Verzekering I heeft u een eigen risico van EUR1400 per gebeurtenis. Wanneer u gekozen heeft voor de CDW Verzekering II heeft u een eigen risico van EUR450 in totaal. Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.

Reizen naar omliggende landen

Het is mogelijk om de camper op te halen of in te leveren in Argentinie of Peru. Reizen door Uruguay is toegestaan.

Annuleringen

Holiday Rent hanteert afwijkende voorwaarden voor het annuleren van de camper. Via de volgende link vindt u de voorwaarden die zij hanteren. http://www.holidayrent.cl/english/rates.php?tab=seventh

Informatie over tolwegen

Het kan zijn dat u tijdens uw reis tolwegen tegenkomt, inmiddels worden meer en meer tolwegen 100% elektronisch. Dit houdt in dat u bij een Toll Plaza niet door een medewerker geholpen wordt maar dat alles elektronisch verloopt.
Bij deze elektronische plazas kunt u uitsluitend betalen met een elektronische toll pass card. Van deze kaarten bestaan verschillende varianten en ook verschillen de kaarten per gebied. Vraag bij het ophalen van uw camper aan de verhuurder om meer informatie. Zorg dat u goed geïnformeerd de weg op gaat.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ