Voorwaarden van El Monte RV

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder El Monte RV. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen tussen 15 juni 2017 en 31 maart 2018.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u hier. Let erop dat u de voorwaarden goed doorleest zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kunt u opvragen via .

Let op: ter plaatste tekent u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

Het verhuurstation van deze verhuurder in Tokyo is geopend van maandag tot en met zondag van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk tussen 13.00 en 16.00 uur.
Met uitzondering van PAD (Priority AM Departure). PAD biedt de gelegenheid om de camper vroeger op te halen dan de reguliere ophaaltijden. Hierdoor kunt u langer gebruik maken van de camper. De PAD shuttle arriveert over het algemeen tussen 08.00 en 08.30 uur bij de daarvoor bestemde PAD hotels, welke u kunt vinden bij de locaties. Wanneer u niet uiterlijk 7 dagen voor het ophalen van de camper uw PAD hotel heeft opgegeven, kunt u hier geen gebruik van maken. Een restitutie is dan ook niet mogelijk. U dient 1 dag voor u de camper ophaalt contact op te nemen met het nummer wat op uw voucher genoteerd staat voor de precieze ophaaltijden. Kijk voor meer informatie op de huurprijzenpagina.

Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Voor het bespreken van een ophaaltijd maakt u telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvangt u enkele weken voor vertrek bij uw reispapieren. Let op, het kan zijn dat u bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Een eerste hotelovernachting in Japan is verplicht, u kunt dus niet op de dag van aankomst in Japan de camper ophalen.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tussen 08.00 uur en 11.00 uur.
Levert u de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeert u een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

U haalt uw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar uw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteert u de camper, krijgt u een instructie of video te zien en vult u alle benodigde formulieren in. Nadat u alle formaliteiten hebt doorlopen kunt u dan met uw camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit in sommige gevallen is inbegrepen. 

De vervoerservice van de camperverhuurder om u naar de verhuurlocatie te brengen en vice versa heet een transfer. Deze transfer kan bestaan uit vervoer per taxi of shuttlebus.

De ophaaltransfer is inbegrepen van aanbevolen hotels in Tokyo naar de verhuurlocatie. Voor meer informatie kunt u kijken bij de locaties links in het scherm. U dient uiterlijk 7 dagen voor aankomst bij de verhuurder uw hotelgegevens door te geven aan de verhuurder, daarnaast moet u een dag voordat u de camper ophaalt de verhuurder bellen om een afspraak te maken voor de transfer. De transfer vindt plaats tussen 10:30 en 11.00 uur en tussen 13.30 en 14:00 uur. Vanwege onverwachte drukte op de wegen kunnen de tijden afwijken. Er wordt geen restitutie gegeven op eventuele vertragingen.

De retourtransfer is inbegrepen van de verhuurlocatie naar de aanbevolen hotels in Tokyo en naar het Keisei Funabashi treinstation, deze shuttle vertrekt tussen 10.00 en 10.30 uur en tussen 13.00 en 13.30 uur.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal dagen dat u de camper moet huren is 7 nachten. Het is niet mogelijk de camper voor een kortere periode te huren. 

De maximale huurperiode van een camper

Er is geen maximale huurperiode. Het tarief van de camper heeft een maximale duur van 40 nachten. Vanaf 41 nachten zal het nieuwe tarief berekend worden.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 21 jaar of ouder.

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder verplicht. U kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.
De borg bedraagt $1000,-

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per Visa of Mastercard. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van uw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'.  De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van uw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van uw creditcard bij uw bank.
Brengt u de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan u teruggestort. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat u het bedrag weer daadwerkelijk op uw rekening heeft staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via uw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende uw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in uw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de huurprijs inbegrepen is heeft u een aansprakelijkheidslimiet van $1 miljoen en een eigen risico van $5000 per gebeurtenis. Met de verzekering die in de basis toeslag inbegrepen is heeft u een aansprakelijkheidslimiet zonder limiet en een eigen risico van $1000,- per gebeurtenis. Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

  • Het is wel toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper, dit dient echter vooraf overeengekomen te worden met de verhuurder.
  • Roken in de campers is niet toegestaan.
  • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.
  • Japan beschikt over veel smalle wegen met laaghangende takken, het is de huurder zijn verantwoordelijkheid om bekend te zijn met de lokale regels en restricties.
  • Winterperiode, wel toegestaan. U bent zelf verantwoordelijk voor schade die ontstaat door bevriezing van de leidingen.

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Het kan zijn dat u tijdens uw reis gebruik maakt van tolwegen. Deze kunt u cash of in sommige gevallen met de credit card betalen.

Meer informatie over tolheffingen en verkeersovertredingen kunt u vinden op onze FAQ pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ