Zweden

  • Zweden

Niet voor niets zijn de Zweden één van de meest tevreden volkeren ter wereld. Zweden heeft, zeker voor de kampeerliefhebber, ontzettend veel te bieden. Naast het meest fantastische natuurschoon met de oneindige bossen, de ontelbare meren, de woeste bergen en de idyllische eilandje, zijn ook de mooie steden een bezoek meer dan waard. Zweden is één van de betoverende Scandinavische landen en perfect per camper te ontdekken. 

 

De ongerepte natuur van Zweden is oneindig (meer dan de helft van het land bestaat uit bos) en er zijn veel campings te vinden, bijvoorbeeld midden in de natuur. Maar ook wild kamperen is toegestaan! Je parkeert de camper op een prachtige plek waar je je ogen open moet houden voor een bijzondere ontmoeting met één van de Zweedse diersoorten, zoals elanden, vossen, wolven en beren. 

 

Huur een camper in Zweden en reis met de camper door dit mooie land om zeklf de mooiste plekjes en bezienswaardigheden te bewonderen. 

Beste reistijd Zweden camperhuur

Zweden is in ieder jaargetijde te bezoeken, maar met een camper is het land vanaf begin lente tot einde herfst zeer goed te bereizen. In de zomer geniet je vanaf een prachtige campingplek, vaak aan een schitterend meer, van de extra lange dagen. Een camper huren in Zweden is ideaal wanneer je gebruik wilt maken van die extra lange dagen en zoveel mogelijk uit je dag wilt halen. De dagen worden korter in de herfst, waardoor je meer kans hebt om het unieke Noorderlicht te ervaren. Een bucketlistitem voor vele kampeerliefhebbers natuurlijk. 

 

Een belangrijke en bekende feestdag in Zweden is Midzomer, dat gevierd wordt op de vrijdag net voor of na 21 juni. De meeste bezienswaardigheden in Zweden openen rondom deze datum en sluiten midden tot eind augustus. Omdat de natuur gelukkig nooit ‘sluit’ kun je met de camper het gehele seizoen lekker op pad gaan. 

Camper huren in Stockholm of Malmö

Je kunt een camper huren in Zweden in zowel de hoofdstad Stockholm als in het zuidelijk gelegen Malmö. In beide steden kun je de campers ophalen (en inleveren). 

 

Bij het ophalen van je camper ervaar je direct hoe vriendelijk de lokale bevolking is. In de vele pittoreske dorpjes zal je zeker enthousiast begroet worden door de Zweedse inwoners. Ze begroeten je graag met een vrolijke groet (Hallå of Hej hej) en zitten boordevol tips voor mooie ontdekkingen tijdens de camperreis. De gekleurde, veelal houten huisjes en de bijzondere architectuur zorgen voor een vrolijk aanzicht. Vergeet ook vooral niet om de gezellige cafe’s en restaurants te bezoeken die je tijdens de camperreis tegenkomt. Reis je mee?

Camper huren Zweden

We werken samen met gerenomeerde camperverhuurders in Zweden. Via Travelhome huur je een camper bij TouringCars of McRent. Deze campers zijn van alle gemakken voorzien en variëren in grootte van campers voor 2 personen tot campers voor 6 personen. Wil je een camper huren in Zweden? Dan helpen wij je graag verder!

 

Zoek & Boek jouw Camper

Vergelijk snel alle passende aan­bie­dingen voor camper­huur en boek jouw keuze direct.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ