Dunedin en het uiterste zuiden

Dunedin en het uiterste zuiden

Rijdt u met uw huurcamper het zuiden langs de oostkust dan komt u in Dunedin. Gelegen in het zuiden van het Zuidereiland vindt u deze studentenstad Dunedin met zijn vele Schotse invloeden. In deze op een na grootste stad van het Zuidereiland met bijna 114.000 inwoners treft u onder andere de steilste straat ter wereld, Baldwin Street.

Door de vele universiteiten is het tijdens de schoolperiode erg levendig in Dunedin, maar liefst een vijfde van de bevolking is student. U vindt in Dunedin vele uitgaansgelegenheden en winkels. Verder heeft de stad veel kunst en cultuur wat zich uit in de vele musea zoals het Art Museum  en het Otago Settlers Museum.

Met uw huurcamper buiten Dunedin

Net buiten de stad treft u echter meteen natuur met als bekendste attractie het Otago Peninsula, bekend als broedplaats van albatrossen maar ook vindt u hier
's-werelds meest zeldzame pinguïn, de geeloogpinguïn.

Een natuurgebied in het uiterste zuiden is de Catlins, hier vindt u regenwouden en inheemse diersoorten en het is aan te raden voor deze route tussen Dunedin en Te Anau enkele dagen de tijd te nemen. Enkele highlights zijn het prachtige uitzicht bij Nugget Point en de kans om zeeleeuwen van dichtbij te zien bij Cannibal Bay.

 

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ