Wells Gray Provincial Park

Wells Gray Provincial Park

In de buurt van Clearwater vindt u het 4e grootste park van British Columbia, Wells Gray Provincial Park. Het park heeft zijn bijnaam “Waterfall Park” te danken aan de 250 watervallen, waarvan de Helmcken Falls de bekendste is. In het park bevinden zich, naast het grootste meer van Noord Amerika, Murtle Lake, ook nog vele andere meren. Als watersport fanaat komt u hier zeker aan uw trekken. U kunt er kanovaren en kajakken. Door de diversiteit van het landschap kunnen ook wandelaars hun hart ophalen. En door de aanwezigheid van meer dan 50 soorten zoogdieren is de kans ook groot dat u een grizzly beer of wolf zult spotten. Bent u eind augustus in Wells Gray Provincial Park, gaat u dan zeker even naar Bailey’s Chute. Hier kunt u als u geluk heeft in deze periode de zalmtrek aanschouwen, en met een beetje geluk; een beer!

Bezienswaardigheden Wells Gray Provincial Park

Bezoek het visitors centre en bekijk wat u allemaal kunt doen in de regio. Er zijn verschillende dagtochten en vele watersport tours. Kies wat u leuk lijkt. Alle tours zijn vaak met een gids die u veel kunnen vertellen over het gebied, u kunt er voor kiezen om aan te sluiten bij een groep of een prive tour te reserveren. Het Wells Gray Provincial Park staat bekend om zijn overvloed aan water. Overal waar u kijkt vindt u stromende beekjes, woeste rivieren, schitterende watervallen en kraakheldere meren. Bent u van plan om te gaan kanoën, raften, kajakken of deel te nemen aan andere watersporten tijdens uw vakantie? Dan is Wells Gray Provincial Park dé plek om dit te gaan doen. Wat ook erg leuk is om te vermelden: voor een bezoek aan dit park is een nationale parken pas niet nodig, Wells Gray is namelijk een provincial park!

Een van de vele attracties in Wells Gray is Bailey's Chute, in de maand september ziet u hier scholen zalm tegen de stroming op zwemmen; een erg bijzonder gezicht. In deze tijd van het jaar komen hier ook veel beren die jagen op de zalm!
De Helmcken Falls en Spahat Falls zijn ook zeker een bezoekje waard, deze watervallen vallen van een enorme hoogte en dit zorgt voor een hoop gebulder. Ook de omgeving rondom deze watervallen bieden prachtige plekjes waar u kunt picknicken of gewoon heerlijk kunt rondstruinen!

U kunt ook een van de vele tochten volgen, vraag bij het Wells Gray Visitors Center na wat de mogelijkheden zijn! Vaak zijn de tochten begeleid en een gids kan u veel vertellen over de omgeving, het wild-life en andere interessante weetjes!

Uw camperreis door West-Canada

Wanneer u Wells Gray Provincial Park bezoekt is een bezoekje aan Clearwater ook zeker de moeite waard. Hierna kunt u doorrijden richting Calgary. Bezoek onderweg de bekende nationale parken Jasper en Banff, waar u kunt genieten van prachtige natuur.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ