Waterton Glacier International Peace Park

Waterton Glacier International Peace Park

Dit park bestaat uit het, in het Amerikaanse Montana gelegen, grote Glacier National Park en het, in het Canadese Alberta gelegen, kleinere National Park Waterton Lakes. Ook dit park werd door UNESCO uitgeroepen als werelderfgoed. En niet voor niets, het park is schitterend. Alles wat u zoekt, vindt u in dit park. Weidse vlaktes, hoge besneeuwde bergtoppen, gletsjers, dichte bossen, ruim 200 watervallen en meer dan 650 kraakheldere meren, waarvan Lake McDonald het grootste is. Niet alleen het landschap is prachtig ook de dieren zijn veelvuldig aanwezig. Tijdens uw bezoek aan dit park kunt u oog in oog komen te staan met grizzly beren, elanden en berggeiten.

Bezienswaardigheden Waterton Glacier Park

In de periode van begin juni t/m eind september is het aan te raden om met uw camper in Glacier National Park de prachtige rit te maken over de 50 mijl lange “Going to the Sun Road”, een smalle en steile weg die het park doorkruist van de West ingang naar de St. Mary ingang. U zult tijd te kort komen in dit park, zeker als u ook nog graag de prachtige wandelingen wilt maken die uitgezet zijn in dit park.

Bezoek bijvoorbeeld een van de vele meren, de prachtige watervallen of bewandel de adembenemende paden. In de zomer kunt u wellicht zwemmen of genieten van een picknick in de zon. In de winter kunt u hier genieten van de besneeuwde paden en ijzige meren. Het hele jaar door is dit park schitterend.

Maak een boottocht over het Waterton Lake van het nationale park, vanaf hier beleeft u het park op een hele andere manier. Op de boot zal een gids aanwezig zijn die u veel over de omgeving, geschiedenis en de wilde dieren van het Waterton Glacier National Park kan vertellen. Zeker een aanrader!

Uw camperreis door West-canada

Wanneer u het Waterton Glacier International Peace Park wilt bezoeken kunt u uw camperreis beginnen in Calgary van Vancouver.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR