Vancouver Island

Vancouver Island

Maak de oversteek van Vancouver naar Vancouver Island en verken de natuur van dit mooie eiland waar u kunt genieten van uitgestrekte natuur en het dierenleven. Dit eiland aan de kust van Vancouver biedt de ideale uitvlucht van het drukke stadsleven. Met een korte rit met een ferry bent u binnen een korte tijd op dit veelzijdige eiland. Verken het sfeervolle Victoria en ga vervolgens genieten van de rust in een van de verschillende nationale parken.

Bezienswaardigheden Vancouver Island

U begint in Engelse sfeer in de hoofdstad Victoria waar u de Butchart Gardens kunt bezoeken. Prachtige verschillende tuinen: Sunken Garden, Rose Garden, Italian Garden en Japanese Garden. In de zomer is er iedere zaterdagavond een mooie vuurwerkshow. Geniet van de stad en zijn vele bezienswaardigheden, maak een van de mooie wandelingen, rij een van de scenic drives en neem een kijkje bij het luxe Queen Victoria Hotel.

Een van de redenen dat vele toeristen naar het eiland gaan is om te gaan whale watchen. Er zijn hiervoor vele mogelijkheden op het eiland en u heeft de kans om orka's, grijze walvissen en bultrugwalvissen te zien. Reserveer een van de tours en vertrek met een reisgezelschap inclusief gids naar de open oceaan om deze prachtige dieren van dichtbij te bekijken.

Vancouver Island is rijk aan vele parken zoals onder andere het Pacific Rim National Park, waar het regenwoud grenst aan de oceaan. Andere parken zijn onder andere Carmanah Walbran Provincial Park waar u door de oude, hoge bomen loopt; het 700 jaar oude regenwoud Goldstream Provincial Park met prachtige watervallen en Strathcona Provincial Park & Forbidden Plateau met prachtige bergen, wandelingen en de hoogste waterval in Canada.

Uw camperreis door West-Canada

Wilt u uw camperreis beginnen op Vancouver Island? U kunt uw camper ophalen in Vancouver. Nadat u een bezoek hebt gebracht aan het eiland kunt u uw reis door West-Canada vervolgen en bijvoorbeeld richting de bekende nationale parken Banff en Jasper rijden. U kunt uw camper dan weer inleveren in Calgary.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ