Vancouver

Vancouver

Gaat u op camperreis door West-Canada? Hét ideale begin- of eindpunt van uw reis is dan Vancouver. Haal hier uw camper op en begin aan een geweldig avontuur door dit spectaculaire gebied.

Bezienswaardigheden vancouver

Vancouver is een grote stad met een goed bedrijfsleven, een groot centrum en een geweldig buitenleven. Samen met Calgary is het de belangrijkste gateway tot West-Canada.

Op slechts 15 minuten rijden van het centrum van Vancouver bevindt u zich midden in de natuur op Grouse Mountain. U gaat de berg op met de kabelbaan en heeft bij het eindpunt een geweldig uitzicht over Vancouver en de Stille Oceaan. Verder zijn er verschillende wandelroutes en kunt u vanaf de berg paragliden.

Middenin de natuur ligt Capilano Suspension Bridge, dit ligt op maar enkele minuten van het centrum. Hier loopt u over enorme hangbruggen die de boomtoppen met elkaar verbinden en over de de grote hangbrug van 70 meter hoog en 137 meter lang.

Voor een mooi uitzicht over de stad zonder het centrum te verlaten kunt u terecht bij de Harbour Centre Tower. Op de 50e verdieping van dit 177 meter hoge gebouw kijkt u mooi uit over Vancouver.

Een van de top attracties van Vancouver is Stanley Park. Een park van 400 hectare groen waar u veel mooie planten en bomen en vele dieren kan zien. Ook voor gezinnen zijn er verschillende activiteiten zoals de Miniature Train en Children's Farmyard. Het mooiste gebied om te wandelen en te fietsen is Seawall welke langs de waterkant van Vancouver loopt. Een bekend gezicht voor velen en vaak gezien op foto's en ansichtkaarten zijn de totempalen bij Brockton Point.

Verder is het de moeite waard om tijdens uw verblijf in Vancouver het Vancouver Maritime Museum, Vancouver Aquarium, Chinese Garden en het Vancouver Art Gallery te bezoeken. Ook kunt u in de omgeving walvissen spotten, ga hiervoor mee op de boot de Prince of Whales.

Uw camperreis door West-Canada

Begin uw reis in Vancouver en rijd richting Calgary. Onderweg ontdekt u het prachtige gebied van West-Canada en maakt u stops in bijvoorbeeld Hope en Revelstoke en natuurlijk mogen nationale parken als Banff niet worden vergeten. U kunt er ook voor kiezen eerst Vancouver Island en Victoria te bezoeken.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ