Prince Rupert

Prince Rupert

Prince Rupert is een stad op het eiland Kaien. Prince Rupert is de plek waar alles van buitenaf naartoe wordt getransporteerd, zowel ter zee, ter land als in de lucht. Prince Rupert is gesitueerd nabij de Inside Passage, een route langs de kust van de Stille Oceaan welke van Vancouver naar Skagway, Alaska loopt.

Bezienswaardigheden Prince Rupert

Het ruige terrein van Kaien Island biedt wild-life liefhebbers vele mogelijkheden. Zo is er de mogelijkheid om walvissen te gaan spotten aan de hand van verschillende boottrips. Bekijk de verschillende Whale Watching trips, de deskundigen aan boord kunnen u meer vertellen over deze grote dieren en het gebied. Zeker de moeite waard vooral indien u nog nooit eerder oog in oog bent gekomen met deze speciale dieren.

Prince Rupert biedt ook de mogelijkheid om beren van dichtbij te bekijken, bezoek hiervoor de Khutzeymateen Grizzly Bear Sanctuary. Dit is een park waar beren in grote getalen voorkomen, een kans om er een te spotten is dus groot! Boek een van de begeleide tours met gids - vaak zijn deze in combinatie met de Whale Watching tour - tijdens deze tour zult u veel wilde dieren tegen komen, vergeet dus absoluut uw fotocamera niet!

Naast beren en walvissen spotten kunt u ook deelnemen aan de vistours. Bent u een vis liefhebber? Dan is dit een erg leuke activiteit voor u! Met een boot trekt u erop uit en gaat u vissen samen met de gidsen die u onderweg tips en truc's laten zien.

Gaat u liever wandelen? Neem dan het Butze Rapids Park and Trail, het pad komt langs prachtige beekjes, valleien, meren en rivieren. Neem een picknick in de prachtige natuur en geniet van de omgeving. De kustlijn van de meren zijn leuk om te bekijken vanwege de grote getalen aan krabjes en zeesterren.

Uw camperreis door West-Canada

Wilt u Prince Rupert bezoeken tijdens uw camperreis? Begin uw reis dan in Vancouver. Bezoek dan eerst Vancouver Island waar u Port Hardy kunt bezoeken. Vanuit hier kunt u naar Prince Rupert.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ