Nanaimo

Nanaimo

Deze schilderachtige stad is gelegen op Vancouver Island. Op dit veelzijdige eiland is ontzettend veel te beleven. U kunt hier volop genieten van heerlijke visrestaurants aan de haven. Neem een avondwandeling langs de boulevard en struin over de pier. Overdag kunt u in en rondom Nanaimo prachtige wandelingen maken.

Bezienswaardigheden Nanaimo

Bij een bezoek aan Nanaimo moet u absoluut gaan wandelen en de natuur gaan verkennen. Ga bijvoorbeeld naar Englishman River Falls Provincial Park, dit park heeft vele watervallen, rivieren, beekjes en prachtige uitzichten. Trek goede wandelschoenen aan want het kan hier drassig en glad zijn op sommige plaatsen. Een ander park waar u mooie wandelingen kan maken is Pipers Lagoon Park, dit park biedt minder watervallen en beekjes maar meer lagunes en strandjes.
Maakt u graag een wandeling langs de haven? Neem dan de Harbour Front Walkway, deze route komt langs leuke winkeltjes en restaurantjes, ook staan er in het hoogseizoen vaak muziekanten en kunstenaars. Vanaf Harbour Front Walkway heeft u een prachtig uitzicht op zee.

Wilt u echt iets gaan ondernemen? Boek dan een kanoe- of kajaktocht. Bij Wildheart Adventures kunt u met een kajak- of kanoetocht zelfs orca's tegen komen! Zij bieden veel verschillende tours, zowel dagtours als meerdaagse trips.

Indien u cultuur wilt snuiven, bezoek dan het Nanaimo Museum, hier kunt u voor een goedkope entree toch veel leren over de omgeving en zijn geschiedenis. De medewerkers van het museum kunnen u altijd helpen indien u vragen heeft. Zij weten vaak veel leuke weetjes en feitjes te vertellen.

Uw camperreis door West-Canada

Wilt u uw camperreis beginnen in Nanaimo? Haal dan uw camper op in Vancouver. Nadat u een bezoek heeft gebracht aan Vancouver Island en naast Nanaimo ook Victoria en Pacific Rim National Park heeft bezocht, kunt u uw reis vervolgen om de rest van West-Canada te ontdekken.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ