Lillooet

Lillooet

Aan de Fraser River ligt het dorpje Lillooet. Het dorpje bevindt zich in de provincie British Columbia, Canada. Lillooet is een van de warmste plaatsen van Canada, met record temperaturen van 40 graden in de zomer staat Lillooet samen met Oyosoos regelmatig aangeschreven als "Canadian's Hot Spot". Lillooet is een bekende plaats vanwege de Gold Rush die jaren geleden hier een flinke invloed heeft gehad.

Bezienswaardigheden Lillooet

In het Lillooet Museum & Visitor Centre kunt u veel voorwerpen vinden uit de Gold Rush. Deze staan hier tentoongesteld en met verschillende informatieve borden wordt er een kort en bondige uitleg gegeven over dit tijdperk. Naast voorwerpen uit de Gold Rush kunt u ook verschillende voorwerpen vinden van de indianen, zoals originele kledij, wapens en andere gebruiksvoorwerpen. Wilt u meer weten over het museum? Vraag het gerust aan de medewerkers, zij vinden het leuk om te vertellen over de geschiedenis van hun plaats.

Naast de geschiedenis en natuur kunt u in Lillooet ook gaan wijnproeven. Vanwege de warme zomerse temperaturen kunnen wijngaarden hier volop bloeien. Bezoek bijvoorbeeld Fort Berens Estate Winery en maak een wandeling door de wijngaard of ga wijnproeven! De medewerkers kunnen u veel vertellen over de wijnen en doen suggesties voor lekkere borrelhapjes.  

Heeft u meer zin om te gaan wandelen, hiken, klimmen of andere actieve activiteiten te ondernemen? Bewandel dan Red Rock, eenmaal aan de top heeft u een prachtig uitzicht over het dorpje. Onderweg heeft u ook nog kans om verschillende wilde dieren te spotten. Reist u in de zomer? Neem dan genoeg water mee! U kunt ook een wandelingen maken langs de Fraser River. Of ga hier vissen! Er zijn prachtige spots waar u uw hengel uit mag slaan.

Houdt u van golfen? Dan kunt u ook een balletje gaan slaan op de Sheep Pasture Golf Course. Ga hier lunchen en geniet van de prachtige groene golf courses.

Uw camperreis door West-Canada

Een bezoek aan Lillooet is goed te combineren wanneer u uw reis begint in Vancouver. Via Whistler rijdt u hierheen om vervolgens via Kamloops en Revelstoke bij de bekende parken Banff en Jasper uit te komen. U kunt uw reis dan eindigen in bijvoorbeeld Calgary.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ