Kootenay National Park

Kootenay National Park

Kootenay National Park, gelegen in de Rocky Mountains en vernoemt naar de gelijknamige rivier die door het park stroomt, verdient zeker een bezoek tijdens uw camperreis. Het park is niet voor niets in 1984, samen met nog een paar andere parken, uitgeroepen als werelderfgoed door UNESCO.

Het park wordt doorkruist door de Kootenay Parkway, waarlangs alle attracties, zoals het Olive Meer, de Paint Pots en de Marble Canyon, goed te bezoeken zijn. Het park is zeer divers, zo rijdt u het ene moment door een nauwe canyon en het andere moment brengt u een bezoek aan warmwaterbronnen. Het park is het gehele jaar geopend, maar wordt het drukst bezocht van juni t/m september. Bij het bezoekerscentrum kunt u meer informatie verzamelen over de diverse wandelingen die u kunt maken in het park.

Bezienswaardigheden Kootenay National Park

Bezoek bijvoorbeeld Emerald Lake, dit prachtige meer heeft zijn naam verkregen aan de emerald groene kleur die het meer heeft. Rondom dit meer kunt u prachtige wandelingen maken. Loop bijvoorbeeld een stukje de bergen omhoog, vanaf hier kunt u prachtige foto's maken van Emerald Lake.

Ook biedt Kootenay prachtige watervallen, zo is er Takakkaw Falls, een indrukwekkende waterval. Deze waterval met een hoogte van 235 meter is gemakkelijk te bereiken vanaf de parkeerplaats waar u uw camper kan parkeren.

De bovenstaande bezienswaardigheden zijn slechts enkele van de vele attracties die het nationale park te bieden heeft. Bezoek bijvoorbeeld ook Lake O'Hara, de Giant Cedars Boardwalk Trail of neem deel aan een van de vele wandel-, boot-, raft- of helikoptertochten. Kortom; er is genoeg te doen in de omgeving van Kootenay.

Uw camperreis door West-Canada

Na uw bezoek aan Kootenay National Park mag een bezoek aan Banff National Park en Jasper National Park niet missen. Bezoek ook Yoho National Park.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ