Jasper National Park

Jasper National Park

Jasper National Park is het grootste park in de Canadese Rockies en heeft een groot aantal attracties. U loopt hier grote kans een van de unieke diersoorten die het park rijk is te zien waaronder grizzly beren, wolven, rendieren en elanden. Let u dan ook goed op wanneer u met uw camper rondreist, soms staan deze dieren op of net naast de weg.

Bezienswaardigheden Jasper National Park

Een unieke attractie in Jasper National Park is de Columbia Icefield, een verzameling van gletsjers en een van de redenen dat het park op de Werelderfgoederen lijst staat. U kunt met een Snowcoach Tour de gletsjer op, een geweldige ervaring!

Verder is een bezoek aan Maligne Lake zeker de moeite waard. Dit is het grootste meer in de Canadese Rocky Mountains en heeft een van de meest gefotografeerde plekken in het park: Spirit Island. U kunt een cruise maken naar dit eiland en onderweg wordt u meer verteld over het landschap, de dieren en de geologie van het park.

Indien u meer informatie wenst over het park dan zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Zo wordt er in het Whistlers Outdoor Theatre elke dag informatie gegeven en kunt u een lokale gids inhuren die u mee op een wandeling door het park kan nemen.

De meest gebruikelijke manier om het park te verkennen is om een van de vele wandelroutes te lopen maar er zijn ook voldoende mogelijkheden voor mountainbiken, vissen en bergbeklimmen.

Uw camperreis door West-Canada

Wilt u Jasper National Park bezoeken tijdens uw reis? Het park is prima bereikbaar, of u uw reis nu begint in Calgary, Edmonton van Vancouver. Wanneer u in de buurt bent kunt u ook Mount Robson en Banff National Park bezoeken.

 

Credits: Travel Alberta

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ