IceFields Parkway

IceFields Parkway

Tijdens uw camperreis door West-Canada kunt u vele prachtige natuurwonderen ontdekken. Rijd bijvoorbeeld over the Icefields Parkway, de wereldberoemde 230 kilometer lange Alberta Road 93 loopt van Jasper naar Lake Louise.   

Bezienswaardigheden Icefields Parkway

De weg is in 1940 speciaal aangelegd om de toeristische trekpleisters van Alberta te kunnen bezoeken. Al rijdend in uw camper passeert u de prachtige Canadese natuur. Van enorme, besneeuwde, bergtoppen tot kraakheldere meren en immense gletsjers. Zo rijdt u onder andere langs de schitterende Athabasca gletsjer en de indrukwekkende Mistaya Canyon.

Mistaya Canyon is een prachtige canyon die gemakkelijk te bereiken is vanaf de Icefields Parkway. De canyon is gevormd door de rivier Mistaya en is populair bij toeristen vanwege zijn bochtige wallen en bijzondere uitzichten.

Naast de prachtige Mistaya Canyon kunt u op uw weg over Icefields Parkway ook langs de Athabasca waterval rijden. Deze waterval bevindt zich in het nationale park genaamd Jasper. De waterval heeft een val van 23 meter en een breedte van 18 meter en is bekend vanwege de kracht van de hoeveelheid water die met de stroom naar beneden valt.

Bent u in de buurt van het nationale park Banff? Bezoek dan Crowfoot. Deze gletsjer ligt 32 km ten noordwesten van Lake Louise. Als u rijdt over de Icefields Parkway kunt u Crowfoot al bezichtigen.

Uw camperreis door west-Canada

Bereis deze fenominale weg van Banff naar Jasper tijdens uw reis door West-Canada. De Icefields Parkway is dé ideale manier om langs alle mooie meren, bergen, gletsjer en parken van West-Canada te komen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ