Dinosaur Provincial Park

Dinosaur Provincial Park

In de provincie Alberta ligt het prachtige park Dinosaur Provincial Park. Het park ligt in de Badlands ongeveer 200 kilometer vanaf Calgary. De Badlands staan bekend om zijn 'slechte landschappen', een term die de indianen vroeger gebruikte nadat zij merkte dat er in de Badlands slecht gejaagd kon worden vanwege de slechte begaanbaarheid van het terrein. De Badlands worden gekenmerkt door zijn aparte steenformaties en uit klei bestaande ondergrond. Dinosaur Provincial Park dankt zijn naam aan de vele fossielen van dinosauriërs die in dit park zijn gevonden.

Bezienswaardigheden Dinosaur Provincial Park

Het Dinosaur Provincial Park biedt aparte vergezichten; dorre en zanderige uitgestrekte vlaktes met prachtige rotsformaties, een beeld wat in Canada niet vaak voorkomt. Het park biedt ook een museum waar de fossielen opgesteld staan, hier leert u meer over de prehistorie en de dieren die toen leefden.
Als u fossielen en dinosauriërs erg interessant vindt dan is de Centrosaurus Quarry Hike wellicht iets voor u! Met deze wandeling komt u langs de originele fossielen. Het is aan te raden om deze tocht 's ochtends te doen aangezien het in de Badlands behoorlijk warm kan worden in het zomerseizoen. Tijdens deze tour geeft een gids u informatie over het land en de geschiedenis, ook begeleid hij u langs alle mooie plekjes waar fossielen gevonden zijn.

Naast de fossielen en dinosaurussen kunt u in het Dinosaur Provincial Park ook heerlijk wandelen en prachtige foto's maken. Trek goede stevige schoenen aan want het terrein is erg ruig en indien u mooie foto's wilt schieten zal u af en toe een beetje moeten klimmen.
In het park zijn ook campings waar u met uw camper kunt verblijven. De campings bieden vaak mooie staanplaatsen in de natuur met prima faciliteiten.

Uw camperreis door West-Canada

Wilt u uw reis beginnen in het Dinosaur Provincial Park? Haal uw camper dan op in Calgary. Nadat u een bezoek heeft gebracht aan het park kunt u uw reis vervolgen naar het westen van Canada en een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Kootenay National Park, Banff National Park en Revelstoke.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ