Calgary

Calgary Calgary

Ontdek West-Canada en begin of eindig uw camperreis in Calgary. Calgary is wereldberoemd om de jaarlijkse Calgary stampede; een jaarlijks terugkerend evenement dat miljoenen bezoekers trekt die komen voor de rodeo's, de races of een van de shows.

Bezienswaardigheden Calgary

Calgary is ideaal gelegen als startpunt voor een reis door de prachtige natuur, maar ook de stad zelf heeft veel te bieden. Het beste uitzicht over de stad en de omgeving heeft u vanuit de Calgary Tower. Het observatiedek bevindt zich op 160 meter hoogte en op een heldere dag kunt u tot wel 150 kilometer ver zien. De totale hoogte van de toren is 189 meter.

Indien het weer niet optimaal is kunt u nog steeds een heerlijk dagje in het park doorbrengen, de Devonian Gardens zijn namelijk overdekt. Het is een van de grootste overdekte tuinen ter wereld en heeft wandelpaden, watervallen, fonteinen, vissen en schildpadden.

In het Heritage Park leert u meer over het leven in de streek voor 1915. In het park vindt u onder andere een reuzenrad, een oude stoomtrein, een boerderij en enkele oude gebouwen. Indien u graag de geschiedenis en historie van Calgary wilt proeven is dit park zeker een bezoekje waard. Voor nog meer geschiedenis kunt u terecht bij Fort Calgary. Hier zijn verschillende tentoonstellingen en er wordt meer verteld over de Mounted Police.

Verder heeft Calgary vele restaurants en mogelijkheden om te winkelen, zowel voor nieuwe mode als voor de echte Western mode kunt u hier terecht. U kunt winkelen bij verschillende winkelcentra zoals bijvoorbeeld The Market Mall of Core Shopping, of op een van de boulevards zoals Stephen Avenue Walk. Calgary is erg leuk voor als u een aantal souvernirs wilt aanschaffen voor het thuisfront.

Uw camperreis door West-Canada

Calgary is de perfecte stad om uw reis door West-Canada te beginnen. Binnen no-time staat u vanuit de stad in één van de nationale parken zoals Kootenay National Park, Banff National Park en Yoho National Park. Fan van dinosauriërs en fossielen? Haal dan uw hart op in Dinosaur Provinical Park!

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR