Banff National Park

Banff National Park

Banff National Park is het eerste Nationale Park van Canada en het derde ter wereld. Het park beslaat 6641 vierkante kilometer aan bossen, gletsjers en bergen. Dit prachtige park is niet voor niets een van de meest populaire nationale parken van Canada. Met vele bezienswaardigheden en geweldige attracties is dit park een must om te bezoeken tijdens uw camperreis Canada.

Bezienswaardigheden Banff NAtional Park

Een van de grote attracties is Lake Louise met daaraan grenzend het luxe en prachtig gelegen Fairmont Chateau Lake Louise. Een mooi groot meer met verschillende mogelijkheden voor wandelingen of bijvoorbeeld een ritje per gondel om van het uitzicht te genieten. Loop in de omgeving een stukje de bergen omhoog, vanuit hier heeft u prachtig uitzicht op het blauwe meer. Maak vanaf hier dan ook prachtige foto's van deze omgeving.

Een spectaculaire route is de Icefields Parkway gelegen tussen Lake Louise en het stadje Jasper. U rijdt 230 kilometer door de Canadese Rocky Mountains en ziet valleien, meren en gletsjers, een prachtige route die u zeker gereden moet hebben bij een bezoek in dit gebied.

In het park vindt u vele wandelroutes en deze bieden een goede manier om het park te ontdekken. Naast de prachtige natuur heeft u ook de kans wilde dieren waaronder grizzly beren, coyotes, wolven, zwarte beren en elanden te zien. Let goed op wanneer u aan het rijden bent, deze dieren kunnen zich namelijk op of net naast de weg bevinden.

Het park is ontzettend groot en het kan overweldigend zijn om te moeten kiezen welke attracties u eerst wilt gaan bezichtigen. Het kan wellicht een aanrader zijn om deel te nemen aan een van de wandeltochten. Met een gids zal u het gebied gaan verkennen, de gids kan u veel vertellen over de omgeving en de wilde dieren. Erg leuk indien u in een relatief korte tijd toch veel wilt zien en leren van dit verbluffende park. Naast wandeltochten zijn er ook raft-, boot-, vis- en klimtochten.

Uw camperreis door West-Canada

Wilt u uw camperreis beginnen in de buurt van het park? U kunt uw camper ophalen in bijvoorbeeld Calgary van Edmonton, maar ook wanneer u uw reis begint in Vancouver is dit park een echte must-see! U kunt uw bezoek aan Banff National Park ook gemakkelijk combineren met een bezoek aan Jasper National Park en Mount Robson!

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ