Kununnurra

Wilt u een camper huren en in Australië rondreizen? Dat is mogelijk! Wanneer u tijdens uw camperreis het westen van Australië wilt bezoeken? Bezoek dan Kununnurra! Dit stadje is gelegen in het verre noorden van west Australië. Het is de grootste stad van Broome, de stad Wyndam is gelegen op 100 kilometer afstand en is hiermee het dichtbijzijnst. Hiernaast kunt u vanuit Perth via de Great Northen Highway met uw huur camper deze stad ook bereiken.

Camperreis Kununnurra

De stad ligt tussen schilderachtige heuvels in de buurt van zoetwatermeren in het noordoosten van de Kimberly regio. Vroeger was de landbouw een van de hoofdinkomsten van de lokale economie maar tegenwoordig is Toerisme en mijnbouw ook erg belangrijk geworden.

Een klein plaatsje met wat restaurants en winkels en een leuke plaats om een dagje te blijven vanwege het nabijgelegen Mirima National Park . Een klein park wat ook wel mini Bungle Bungle wordt genoemd omdat er enige gelijkenis zit in de stenen daar. Het park is in een paar uur te bekijken en wel de moeite waard. Tevens is het leuk om ’s-avonds vanaf Kelly’s Knob zonsondergang te kijken.

De stad is gelegen in het Ord Irrigation Area Importent Bird Area (IBA) er komen hier veel wilde vogels, vooral estrildid vinken, voor. Hiernaast vind u hier in de buurt de samenvloeiing van de Ord en de Dunham rivier. En Lake Argyle, het grootste kunstmatige meer van Australië.

Klimaat camperreis

De stad heeft net zoals alle andere steden in deze omgeving het steppe klimaat. Het heeft natte en droge perioden. April tot september zijn de aantrekkelijkste maanden hier. Dan is het minder heet en de wegen en parken bereikbaarheid zijn dan op zijn best. Dit zijn dan ook de beste maanden om deze plaats te bezoeken met uw camperreis.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ