Kimberley Regio

Kimberley Regio Kimberley Regio Kimberley Regio

Wil je een camper huren en West-Australië bezoeken? Wanneer jouw camperreis plaatsvindt in het noordwesten van het land dan kom je er gegarandeerd doorheen. Voor veel mensen die het bezocht hebben het favoriete gebied van Australië. Het is nog heel afgelegen en weinig ontwikkeld. De natuur is er fantastisch, diepe ravijnen, meren, boab tree en geweldig uitzichten. Het gebied grenst aan de Indische Oceaan, in het oosten de Timorzee, noorden het Noordelijk Territorium en in het zuiden de Tanami en Grote Zandwoestijn. Het is één van de dunst bevolkte deel van Australië met 41.000 inwoners op 424.517 km2.

ACTIVITEITEN CAMPERREIS

Gibb River Road


Een dirt track tussen Derby en Kununurra die gedurende het hele wet season gesloten en ook in het dry season een hele uitdaging is en men dient voor meerdere dagen eten en drinken mee te nemen.

In plaats van de gehele route te rijden kan je ook een gedeelte van 125 kilometer van Derby via Windjana Gorge naar Fitzroy Crossing doen.


Devonian Reef National Parks


In de westelijke Kimberley liggen drie nationale parken, Windjana Gorge, Tunnel Creek en Geikie Gorge. In deze parken vind je prachtige ravijnen met meren onder aan de steile wanden. Bij Windjana Gorge heb je grote kans zoetwaterkrokodillen te zien. Bij de diverse gorges kun je verschillende wandelingen doen.

Je kunt vanuit Broome van Darwin tijdens jouw camperreis een bootexcursie boeken vanuit waar je een goed overzicht krijgt van dit gebied. Deze stopt op verschillende eilandjes maar ook bij ver inwaardse baaien. Je kunt hier aan wal en er worden excursies georganiseerd.

Wanneer je het gebied snel wil bezichtigen. Boek dan een helikoptervlucht. Dit is mogelijk vanaf de plaatsen Broome, Derby, Halls Creek en Kunurra. Op deze manier krijg je snel een goed overzicht van de verschillende landschappen. En kun je daarna verder met jouw huurcamper.

 

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ