Karijini National Park

Karijini National Park Karijini National Park

Gaat u een camper huren en Australië bezoeken? Wanneer u uw camperreis gaat maken in het west van Australië, breng dan een bezoek aan de Karijini National Park.

Camperreis Karijini National Park

Dit nationale park is een van de grootste van Western Australia en tevens een van spectaculairste. Het park is beroemd om zijn swimming holes tussen de bergen en de diepe ravijnen met meren (gorges). Het park is alleen bereikbaar met een goede 4WD. In het park heb je minimaal 2 à 3 dagen nodig om alles te bekijken. Enkele van de bezienswaardigheden zijn de Fortescue Falls en de nabij gelegen swimming hole Circular Pool, Knox Gorge met uitzicht op de Joffre Falls en Oxers Lookout.

Het heeft een tropisch semi-woestijn klimaat. Zeer gevarieerd, in de zomer veel regen en onweer en een temeratuur van 40 graden. Het is dus verstandiger dit park te bezoeken in de late herfst, winter en vroege voorjaar. In de winter kan het wel erg koud zijn in de nacht.

Het park is de traditionele thuisbasis van de Banqjima, Kurrama en Innawonga Aboriginal. Er is kans dat u verschillende vogels, rode kangoeroes, wallabies, gekko's, hagedissen, phytons andere slangen en verschillende vleermuissoorten hier tegen komt.

Een ideaal uitje wanneer u tijdens uw camperreis wilt ontsnappen aan alle bekende hotspots in het land. Het park biedt prachtige uitkijkpunten, zwembaden, watervallen, rotsmeertjes en kloven. Genieten met uw huur camper!

U zult uzelf hier niet snel vervelen met vele mogelijkheden om hier te uit te voeren. Heeft u interesse gekregen in een reis naar West-Australië? Neem dan een kijkje op de website, of neem contact op met een van onze medeweksters! Ook kunt u natuurlijk zelf uw reis opstellen, vraag een offerte aan!

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ