Broome

Broome Broome

Wilt u een camper huren en Australië bezoeken? Wanneer u dan rond gaat trekken in het westen van dit land kunt u een bezoek brengen aan de plaats Broome. De stad is gelegen op de Great Northern Highway op ongeveer 2200 km rijden met uw huur camper van Perth.

Camperreis Broome

Broome is de ideale plaats als vertrekpunt om de Kimberley regio te verkennen. Voor of na uw bezoek aan dit ruige gebied kunt u hier heerlijk bijkomen op het hagelwitte strand gelegen aan de Indische Oceaan. Op het strand kunt u natuurlijk een wandeling maken of zwemmen in het helderblauwe water maar het is ook mogelijk om een ritje op een kameel te maken, een tafereel dat vaak op ansichtkaarten van deze plaats afgebeeld wordt.

Broome is begonnen als haven voor de parelindustrie en daardoor vindt u hier allerlei nationaliteiten. Nog steeds is de parelindustrie een grote bron van inkomsten in Broome en kunt u hier bijvoorbeeld een Pearl Farm bezoeken. Tegenwoordig is het toerisme een grote inkomstenbron voor deze stad. De stad heeft ook een kleine zeehaven waar nu voornamelijk producten worden aangeleverd.

Indien u Broome bezoekt tussen maart en oktober is er een kans dat u getuige bent van het fenomeen dat "Staircase to the Moon" genoemd wordt. Dit vindt slechts drie dagen per maand plaats. Hierbij lijkt de reflectie van de volle maan op het water op een trap die naar de maan leidt. Ook worden er op de eerste 2 avonden van deze gebeurtenis speciale markten gehouden.

Er is genoeg te zien en beleven in dit mooie gebied. Heeft u interesse gekregen in een reis naar West-Australië? Neem dan een kijkje op de website, of neem contact op met een van onze medeweksters! Ook kunt u een reis op maat laten maken, vraag een offerte aan!

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ