Mono Lake

Mono Lake

Gaat u een reis maken in West Amerika? Misschien is een bezoekje aan Mono Lake wel iets voor u! Hier vindt u namelijk een van de oudste meren van Noord-Amerika. Maar waar Mono Lake vooral om bekend staat zijn de Tufa's.

bezienswaardigheden Mono lake

Zoals eerder vermeld zijn er een aantal dingen zeker de moeite waard tijdens uw bezoek aan Mono Lake. Zo is de Old Marina site hier een van. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over diverse Tufa's, ook biedt dit punt een schitterend uitzicht over diverse eilanden die in het meer liggen. Een ideaal plekje dus om een paar mooie vakantie foto's te schieten!

Visitor Center. Mono Lake beschikt ook over een zeer uniek Visitor Center. Dit Visitor Center is geopend in 1992. Hier kunt u een foto expositie van Mono Lake bewonderen, en u het verhaal van Mono Lake kunt bekijken in een 20 minuten durende video. 

uw camperreis door west-amerika

U reist met uw huur camper dwars door West-Amerika en wellicht heeft u net een bezoek gebracht aan het wereld beroemde Yosemite National Park. Dan is een bezoek aan Mono Lake zeker een optie. Zo kunt u hier een bezoek brengen aan de South Tufa Area, Navy Beach, het information Center, het Visitor Center, de Old Marina Site en County Park.

Maar hoe komt het nou eigenlijk dat Mono Lake helemaal droog staat? Dit komt door een drastische afname van het water dat naar Mono Lake toegevoerd werd. Dit was weer een gevolg van de groei van Los Angeles. Door deze groei had de stad meer water nodig, en werd er besloten 4 van de 5 kanalen die voorheen uitmonde in Mono Lake, te gebruiken voor de stad van water te voorzien. Het heeft tot 1994 geduurd voordat er ingegrepen werd. In dit jaar werd Mono Lake een bescherm gebied, en werd er langzaam voor gezorgd dat het waterpijl weer steeg.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ