Lake Mead National Recreation Area

Lake Mead National Recreation Area

Lake Mead is het grootste kunstmatige meer en reservoir in de Verenigde Staten. Het bevindt zich aan de Colorado River, ongeveer 48 km zuidoost van Las Vegas, Nevada, tussen Nevada en Arizona. Het is gevormd door water dat wordt ingesloten door de Hoover Dam en strekt zich uit tot 180 km achter de dam. Het bevat ongeveer 35 km³ water. Het water uit Lake Mead wordt via aquaducten naar gemeenschappen in zuidelijk Californië en Nevada geleid.

Bezienswaardigheden Lake Mead

De bergen steken af tegen de helderblauwe lucht, de woestijn strekt zich uit en het water nodigt uit voor een duik. Heerlijk zwemmen, met een boot het water op, een wandeling maken of genieten van een picknick. Het kan allemaal het gehele jaar door bij Lake Mead.

uw camperreis door west-amerika

Las Vegas ligt op een paar kilometer afstand van Lake Mead. Vanuit deze prachtige drukke stad kunt u wat rust opzoeken bij dit mooie meer.
Met de camper kunt u op vele plaatsen terecht, er zijn campings bij onder andere Boulder Beach, Callville Bay en Temple Bar.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ