Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park

In het Zuidoosten van California vindt u het Joshua Tree National Park. Het park heeft zijn naam gekregen van de Joshua Tree die in het park groeit maar het park heeft tevens een gedeelte woestijn en rotsen. U kunt hier verschillende korte of langere wandelingen maken. Een prima plek dus om een stop te maken tijdens uw reis.

bezienswaardigheden Joshua Tree National Park

Het park kenmerkt zich door 2 verschillende woestijnlandschappen. Een van deze landschappen is de koelere Mojave Desert. Hier groeit de Joshua Tree, dit zijn de bomen waar dit park zijn naam aan te danken heeft. Indien u het park in het juiste seizoen bezoekt kunt u de wilde bloemen bekijken en het hele jaar door vindt u er vele vogelsoorten. Een andere populaire bezigheid is sterren kijken, er is een keer per maand zelfs een heuse Star Party.

Het park is tevens populair voor bij rots klimmers van over de hele wereld die hier een van de vele klim mogelijkheden uitproberen. 

uw camperreis door west-amerika

Naast Joshua Tree National Park valt er nog genoeg te zien in het Westen van Amerika. Zo rijdt u in twee en een half uur naar het centrum van Los Angeles. En bent in slechts 1 uur in Palm Springs. Zorg dat u vantevoren een route samenstelt, zodat u geen kostbare tijd verliest tijdens uw camperreis Amerika.

Wilt u met uw huur camper overnachten na uw bezoek aan Joshua Tree National Park? Dat is mogelijk, het park beschikt namelijk in totaal over 9 campings. De meeste luxe campings hiervan zijn Black Rock Campground en Cottonwood Campground. Het is slechts bij 2 campings mogelijk om te reserveren. Dit is mogelijk voor de Black Rock Campground en voor de Indian Cove Campground

Tip!: De beste periode om naar Joshua Tree National Park te reizen is in het voor- of najaar. In deze tijd zijn de tempraturen in het park nog aangenaam. Reist u in de zomer, dan heeft u de kans dat de tempraturen kunnen oplopen tot wel 45 graden. Reist u in de zomer? Zorg dan dat u altijd voldoende water bij u heeft.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ