Death Valley

Death Valley

Gelegen op het laagst gelegen punt van de Verenigde Saten vindt u Death Valley met vele plaatsen van historisch en cultureel belang en vele zeldzame diersoorten. Death valley ligt voor het grootste gedeelte in Californië en voor een klein deel in de staat Nevada.

Bezienswaardigheden Death Valley

Enkele attracties zijn Scotty's Castle, Zabriskie Point met een geweldig uitzicht over de woestijn en Devil's Golf Course. Het park ligt op ongeveer 130 mij van Las Vegas.
Een droge woestijn met uitgestrekte zandvlaktes en temperaturen variërend van 54 graden boven nul tot temperaturen onder het vriespunt, dat is Death Valley.

uw camperreis door west-amerika
 

U wilt een camper huren in Amerika, maar in welke periode kunt u dat het beste doen? Death Valley behoort tot de meest hete plekken ter wereld, en is tevens ook een van de droogste plaatsen van Amerika. In de Death Valley is zelfs een keer een tempratuur van 58,3 graden celcius gemeten. De beste reisperiode naar Death Valley is dus in de maand mei. Dit ook omdat deze periode qua camper huren een stuk goedkoper is. Tevens is de tempratuur in deze periode een stuk aangenamer dan in bijv. juli en augustus. Houdt u tijdens het bezoeken van Death Valley tijdens uw rondreis Amerika camper goed rekening met deze hitte. Zorg dus dat u ruim voldoende water bij u heeft. Ongeveer 4 liter per persoon per dag zal voldoen. In de Valley zelf is maar zeer beperkt water te krijgen. U wilt een camper huren en overnachten in de Death Valley, dat is ondanks de extreme hitte gewoon mogelijk. Death Valley heeft 9 campings, waarvan er 3 atlijd (het hele jaar) geopend zijn. 3 andere campings zijn van oktober t/m april geopend, en de 3 campings die dan nog over blijven zijn geopend van april t/m oktober.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ