Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park

Bezoek het schitterende Capitol Reef National Park. Het landschap van Capitol Reef National Park kenmerkt zich door een 160 kilometer lange plooi in de aardkorst. Hier vindt u spectaculaire gekleurde rotsen, monolieten en diepe kliffen. Een goede manier om het gebied te bekijken is door met uw huur camper door de Scenic drive te rijden waarmee u de verschillende gezichten van het park te zien krijgt. Andere activiteiten in het park zijn klimmen en wandelen. Zeker een bezoekje waard tijdens uw camperreis door West-Amerika!

bezienswaardigheden capitol reef national park

Wanneer u het park vanuit het westen binnenrijdt (bij het plaatsje Torrey), ziet u eerst de heuvelrug van Waterpocket Fold, en kort daarna de rotsformatie Twin Rocks. De volgende bezienswaardigheid is Chimney Rock, een hoge rots die - zoals de naam al aangeeft - op een schoorsteen lijkt. Ook is er langs de weg een oud schoolgebouwtje, Fruita Schoolhouse. Hier kan je nog de oude meubels en gebruiksvoorwerpen zien. Rond het jaar 1900 gaf de 14-jarige Nettie Behunin, de dochter van een van de eerste pioniers, les aan de kinderen van de acht families die hier woonden. Een stukje verderop kunt u een korte wandeling maken naar een rots, waarop tekeningen van Fremont-Indianen zijn te zien. Het is niet toegestaan de tekeningen van dichtbij te bekijken. Om goede foto's te kunnen maken, heb je een telelens nodig.

Het park beschikt over meerdere wandeltrails, een Visitor Center, museum/winkel, facilitaire voorzieningen en accomodatiemogelijkheden.

uw camperreis door west-amerika

Terwijl u met uw huur camper van Denver naar Las Vegas rijdt, zult u Capitol Reef National Park vanzelf passeren. Met een kleine omweg is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de stad Salt lake City. Vanuit hier kunt u ook verder reizen naar bijvoorbeeld Death Valley National Park.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ