Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park

Bezoek in West-Amerika het schitterende Bryce Canyon National Park. Het Bryce Canyon National Park is een park gelegen in het Zuidwesten van Utah en is bekend om zijn unieke geologie. Het park staat vooral bekend om de rode rotsformaties in de meest unieke vormen. Het landschap staat vol met grote rode pilaren van steen waar u mooie wandelingen kunt maken. U begint bijvoorbeeld op een hoog gelegen punt waarna u een route naar beneden volgt en verder loopt door de naaldbossen om vervolgens door het rode gesteente naar boven te lopen en te genieten van het prachtige uitzicht.

Ook vindt u in het park vele diersoorten waaronder ratelslangen, hagedissen en eekhoorns. Het komt zelfs voor (al is het zeldzaam) dat u een bergleeuw rond ziet lopen. Een bezoekje aan Bryce Canyon National Park mag dan ook zeker niet missen tijdens uw camperreis in West-Amerika.

Bezienswaardigheden Bryce Canyon National PARk

De belangrijkste bezienswaardigheden in Bryce Canyon National Park zijn de verschillende rotsformaties. Bryce Canyon is niet echt een ravijn, maar een serie van vreemdsoortige, natuurlijk gevormde amfitheaters. De wanden daarvan bestaan uit zestig verschillende lagen zand-, kalk- en leisteen. In de amfitheaters staan talloze zeer grillig gevormde rotsformaties in allerlei kleurschakeringen, variërend van wit, pastel roze, vurig oranje en rood tot knalrood. Deze rotspartijen (hoodoos genaamd) zijn door erosie ontstaan.
Het park beschikt over meerdere uitkijkpunten, wandeltrails, een Visitor Center, restaurants, facilitaire voorzieningen en accomodatiemogelijkheden.

Uw camperreis door West-amerika
 

Wilt u met uw huur camper overnachten op een National Park campground? Houdt u er dan wel rekening mee dat deze campings vaak heel snel vol zijn en dat reserveren vaak noodzakelijk is. Bryce Canyon N.P. is een ideale tussenstop tijdens uw camperreis van/naar Las Vegas.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ