Yellowstone National Park

Yellowstone National Park

Naar onze volgende stop kijk ik echt enorm uit, Yellowstone National Park. Gelegen op de grootste vulkaankrater ter wereld, het oudste park van Amerika en dé kans om wilde dieren te spotten!
We parkeren onze camper bij het visitor centre in Gardiner, net ten noorden van Yellowstone. Hier kopen we wat leuke boeken en krijgen we de laatste update over het dierenleven: bij onze camping in de buurt is een beer gesignaleerd, er zijn wolven tussen Mammoth Hot Springs en Tower Junction etc. We kunnen niet wachten eropuit te gaan!

Wilde dieren spotten 

Het is al wat later in de middag dus boeken we een plaatsje op de camping bij Mammoth Hot Springs en vertrekken met de camper meteen richting Tower Junction. Al snel zien we bizons op de weg en een stuk verder zien we een enorme grizzlybeer lopen. Hij wandelt rustig rond, komt langs onze camper gewandeld en loopt weer terug richting het bos, in 1 woord ‘wow!’.
Ook in de dagen die volgen zien we veel wilde dieren; een hert dat stil staat op een klein eilandje net in het water, opgejaagd door wolven, een zwarte beer, bizons etc, dit is genieten!

Kamperen in Yellowstone

De campings in Yellowstone zijn ideaal gelegen en ook erg mooi. Staan we bij Mammoth aan de rand van de natuur, bij Madison zitten we midden in het bos. Bij ongeveer alle bezienswaardigheden en kruisingen is een camping te vinden dus voor ieder wat wils.
Plan ook zeker voldoende dagen in Yellowstone want er is zoveel te zien. We zien de kalksteenterrassen in allerlei kleuren bij Mammoth Hot Springs, borrelende modderpoelen, poelen water in de mooiste kleuren en de indrukwekkende Old Faithful Geiser.
Yellowstone maakt de verwachtingen waar, een plek om nooit meer te vergeten.

jouw camperreis door de rocky mountains

Vanuit Yellowstone National Park kunt u doorrijden naar het geweldig mooie Grand Teton, deze enorme bergketen zijn erg dicht gelegen bij Yellowstone National Park en daarom ook ideaal te combineren tijdens uw camperreis.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ