Denver

Denver

Denver was ooit een stadje voor goudzoekers, tegenwoordig is het een bruisende stad die veel bezocht wordt door vakantiegangers. Gelegen aan de voeten van de Rocky Mountains, is Denver een ideaal startpunt voor een trip naar dit mooie natuurgebied. In Denver zelf kunt u heerlijk winkelen, aangezien er geen gebrek is aan lange winkelstraten en overdekte malls. Daarnaast staat Denver bekend als een heuse sportstad. Mocht u de kans krijgen dan is het absoluut aan te raden om een Amerikaanse Honkbal - of Footbal game te bezoeken.

bezienswaardigheden Denver

Omdat een aantal plekken in Denver precies één mijl boven de zeespiegel liggen, wordt de stad ook wel 'Mile High City' genoemd. Je kunt dat goed zien bij de trap van het State Capital gebouw, op de 13e trede staat dat namelijk aangegeven.

Een andere hotspot is de luchthaven, Denver International Airport, dit wordt door velen gezien als één van de meest kunstzinnige en moderne vliegvelden ter wereld. Zo staat het witte en puntige dak, bestaand uit tentdoek, symbool voor de besneeuwde toppen van de Rocky Mountains en de tipi’s van de eerste bewoners van Amerika.

Voor een stapje terug in de tijd kunt u een bezoek brengen aan Larimer Square. Hier is de stad Denver letterlijk omheen gebouwd. Er staan historische huizen uit 1885 en het is vandaag de dag één van de meest bruisende wijken in de stad.

Ook kunt u kiezen voor de Denver Zoo. Deze dierentuin heeft meer dan 700 verschillende soorten dieren. Je ziet er onder andere tijgers, commodo varanen, hyena’s en leeuwen. Er is ook een dierenhospitaal, waar kinderen hun ogen uit kunnen kijken.

Het geweldige National Park Rocky Mountain ligt op maar 1,5 uur rijden vanaf Denver. Zo gaat u van een drukke stad naar de geweldige natuur in de Rocky Mountains.

uw camperreis door de rocky mountains
 

Het voordeel van een camper huren is dat u enorm flexibel bent en kunt gaan en staan waar u maar wilt. Ook zijn er vaak veel overnachtings mogelijkheden waar u met uw huur camper de nacht kunt doorbrengen. Zo heeft denver een groot aanbod aan campings zoals: Bear Creek Village, The Grove at Alta Ridge, Holiday Hills Village en Deluxe RV Park. Deze parken liggen allemaal dicht bij de stad, wat betekend dat u uw camper rustig op de camping kunt laten staan en met een shuttle of bus richting de stad kunt gaan. Ook zijn dit luxere particulieren campings, zo heeft u vaak wifi, tv aansluiting en een zwembad. Houdt er wel goed rekening mee dat deze campings vaak wel een stukje duurder zijn.

Wat kunt u in de nabije omgeving van Denver nog meer bezoeken? Dat zijn een aantal dingen, bijvoorbeeld: Lakewood, Aurora, Greenwood Village, North Washington, Lakeside en Mountain vieuw. U hoeft zich dus geen moment te vervelen rondom Denver.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ