Bezienswaardigheden

Canyonlands National Park

Canyonlands National Park

Een groot gedeelte van Zuidoost Utah wordt bedekt door de rotsen van het Canyonlands National Park. Over een tijdsbestek van miljoenen jaren hebben de Colorado en Green River het zandsteen zijn unieke vorm gegeven. Er zijn vele wandelingen autoroutes en mogelijkheden voor paardrijden of fietsen. Ga op pad naar dit mooie nationale park.

Lees verder

Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park

Bezoek het schitterende Capitol Reef National Park. Het landschap van Capitol Reef National Park kenmerkt zich door een 160 kilometer lange plooi in de aardkorst. Hier vindt u spectaculaire gekleurde rotsen monolieten en diepe kliffen. Een goede manier om het gebied te bekijken is door met uw huur camper door de Scenic drive te rijden waarmee u de verschillende gezichten van het park te zien krijgt. Andere activiteiten in het park zijn klimmen en wandelen. Zeker een bezoekje waard tijdens uw camperreis door West-Amerika!

Lees verder

Custer State Park

Custer State Park

De heldere bergen en wateren in het Custer State Park zijn erg uitnodigend. Custer State Park in de Black Hills omvat 287,326,805.99 m2 vol met spectaculaire flora en fauna. Binnen in het park zwerft een kudde met 1300 bizons vrij door het park. De kudde is een van de grootste kuddes van de publieke eigendom in de wereld. Naast bizon is het park ook een thuisbasis van wilde dieren zoals antilopen berggeiten schapen herten elanden kalkoenen en ezels.

Lees verder

Denver

Denver

Denver was ooit een stadje voor goudzoekers tegenwoordig is het een bruisende stad die veel bezocht wordt door vakantiegangers. Gelegen aan de voeten van de Rocky Mountains is Denver een ideaal startpunt voor een trip naar dit mooie natuurgebied. In Denver zelf kunt u heerlijk winkelen aangezien er geen gebrek is aan lange winkelstraten en overdekte malls. Daarnaast staat Denver bekend als een heuse sportstad. Mocht u de kans krijgen dan is het absoluut aan te raden om een Amerikaanse Honkbal - of Footbal game te bezoeken.

Lees verder

Grand Junction

Grand Junction

Deze stad staat bekend als 'Colorado's Wine Country' en er zijn in de omgeving dan ook veel wijngaarden en wijnmakerijen te vinden. In Downtown Grand Junction kunt u heerlijk gaan winkelen of breng een bezoek aan één van de kunstgalerieën die hier gelegen zijn. Ook kunt u hier heerlijk uit eten gaan en daarbij genieten van een glaasje wijn uit de streek.

Lees verder

Grand Teton National Park

Grand Teton National Park

Ten zuiden van het Yellowstone National Park ligt het Grand Teton National Park het is onderdeel van de Rocky Mountains en vernoemd naar Grand Teton de hoogste berg (4198 meter) in het gebied.

Lees verder

Mount Rushmore

Mount Rushmore

Het beroemde Mount Rushmore National Memorial gelegen in de Black Hills bestaat uit sculpturen gemaakt in rotsen. Het kunstwerk werd gemaakt ter ere van George Washington Thomas Jefferson Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Deze presidenten stonden volgens velen symbool voor de eerste 150 jaar aan geschiedenis van Amerika. Het monument is erg toeristisch en er is een heel park omheen gebouwd waar u een tour kunt volgen vol historische en informatieve verhalen muziek en nog veel meer.

Lees verder

Salt Lake City

Salt Lake City

Salt Lake City is de hoofdplaats van Utah en een mooie plaats voor een stop met uw huur camper. Salt Lake City Zoutmeerstad werd lange tijd geleden als nederzetting gevestigd aan het grote zoutmeer wat uiteindelijk de huidige stadsnaam opleverde. Gelegen in de Salt Lake Valley heeft de omgeving van de stad veel te bieden. Veel mensen die in de winter met de huur camper Salt Lake City bezoeken trekken naar de vele nabije skigebieden. Daarnaast zijn er veel bosgebieden in de omgeving van de stad te vinden waar u prachtig kunt tijdens uw camperreis wandelen en kunt genieten van alle rust.

Lees verder

Valentine

Valentine

In Valentine vind je verschillende school gebouwen. Zo was er de indianen school die gebouwd is in 1917 en nog werd gebruikt tot 1937. In het jaar 1969 werd de school opnieuw geopend.

Lees verder

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park

In 1872 is het park opgericht en is daarmee het oudste Nationale Park van de Verenigde Staten. Het park heeft een enorme oppervlakte en strekt zich uit over de staten Wyoming Idaho en Montana waarbij iedere regio zijn eigen kenmerken heeft. Yellowstone staat bekend om zijn vele wilde dieren zoals grizzlyberen wolven elanden en bizons en het prachtige vulkaanlandschap.

Ook vindt u hier de beroemdste geiser ter wereld de Old Faithful die ongeveer iedere 90 minuten uitbarst met een hoogte van 30 - 55 meter kokend water. Tevens vindt u in het park 's werelds hoogste actieve geiser de Steamboat Geyser het water kan hier tot 90 meter hoogte reiken. Een andere grote attractie is de Morning Glory Pool helaas zijn door vervuiling door toeristen de kleuren hiervan aangetast.

Lees verder

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR