Bezienswaardigheden

Canyonlands National Park

Canyonlands National Park

Een groot gedeelte van Zuidoost Utah wordt bedekt door de rotsen van het Canyonlands National Park. Over een tijdsbestek van miljoenen jaren hebben de Colorado en Green River het zandsteen zijn unieke vorm gegeven. Er zijn vele wandelingen autoroutes en mogelijkheden voor paardrijden of fietsen. Ga op pad naar dit mooie nationale park.

Lees verder

Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park

Bezoek het schitterende Capitol Reef National Park. Het landschap van Capitol Reef National Park kenmerkt zich door een 160 kilometer lange plooi in de aardkorst. Hier vindt u spectaculaire gekleurde rotsen monolieten en diepe kliffen. Een goede manier om het gebied te bekijken is door met uw huur camper door de Scenic drive te rijden waarmee u de verschillende gezichten van het park te zien krijgt. Andere activiteiten in het park zijn klimmen en wandelen. Zeker een bezoekje waard tijdens uw camperreis door West-Amerika!

Lees verder

Custer State Park

De heldere bergen en wateren in het Custer State Park zijn erg uitnodigend. Custer State Park in de Black Hills omvat 287,326,805.99 m2 vol met spectaculaire flora en fauna. Binnen in het park zwerft een kudde met 1300 bizons vrij door het park. De kudde is een van de grootste kuddes van de publieke eigendom in de wereld. Naast bizon is het park ook een thuisbasis van wilde dieren zoals antilopen berggeiten schapen herten elanden kalkoenen en ezels.

Lees verder

Denver

Denver

Denver was ooit een stadje voor goudzoekers tegenwoordig is het een bruisende stad die veel bezocht wordt door vakantiegangers. Gelegen aan de voeten van de Rocky Mountains is Denver een ideaal startpunt voor een trip naar dit mooie natuurgebied. In Denver zelf kunt u heerlijk winkelen aangezien er geen gebrek is aan lange winkelstraten en overdekte malls. Daarnaast staat Denver bekend als een heuse sportstad. Mocht u de kans krijgen dan is het absoluut aan te raden om een Amerikaanse Honkbal - of Footbal game te bezoeken.

Lees verder

Grand Junction

Grand Junction

Deze stad staat bekend als 'Colorado's Wine Country' en er zijn in de omgeving dan ook veel wijngaarden en wijnmakerijen te vinden. In Downtown Grand Junction kunt u heerlijk gaan winkelen of breng een bezoek aan één van de kunstgalerieën die hier gelegen zijn. Ook kunt u hier heerlijk uit eten gaan en daarbij genieten van een glaasje wijn uit de streek.

Lees verder

Grand Teton National Park

Grand Teton National Park

Ten zuiden van het Yellowstone National Park ligt het Grand Teton National Park het is onderdeel van de Rocky Mountains en vernoemd naar Grand Teton de hoogste berg (4198 meter) in het gebied.

Lees verder

Mount Rushmore

Mount Rushmore

Mount Rushmore? Veel te toeristisch! Hoor ik mensen vaak zeggen. Ik geef toe het is er een ‘klein beetje’ toeristisch maar toch vind ik Mount Rushmore wel écht een must see in Amerika. De hoofden van vier Amerikaanse presidenten (namelijk George Washington Abraham Lincoln Theodore Roosevelt en Thomas Jefferson) zijn hier uit de rotsen gehouwen. Een iconisch beeld dat je kent van tv. Toch wel erg bijzonder als je er dan ook zelf bent!

Lees verder

Salt Lake City

Salt Lake City

Salt Lake City is de hoofdplaats van Utah en een mooie plaats voor een stop met uw huur camper. Salt Lake City Zoutmeerstad werd lange tijd geleden als nederzetting gevestigd aan het grote zoutmeer wat uiteindelijk de huidige stadsnaam opleverde. Gelegen in de Salt Lake Valley heeft de omgeving van de stad veel te bieden. Veel mensen die in de winter met de huur camper Salt Lake City bezoeken trekken naar de vele nabije skigebieden. Daarnaast zijn er veel bosgebieden in de omgeving van de stad te vinden waar u prachtig kunt tijdens uw camperreis wandelen en kunt genieten van alle rust.

Lees verder

Valentine

Valentine

In Valentine vind je verschillende school gebouwen. Zo was er de indianen school die gebouwd is in 1917 en nog werd gebruikt tot 1937. In het jaar 1969 werd de school opnieuw geopend.

Lees verder

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park

Naar onze volgende stop kijk ik echt enorm uit Yellowstone National Park. Gelegen op de grootste vulkaankrater ter wereld het oudste park van Amerika en dé kans om wilde dieren te spotten!
We parkeren onze camper bij het visitor centre in Gardiner net ten noorden van Yellowstone. Hier kopen we wat leuke boeken en krijgen we de laatste update over het dierenleven: bij onze camping in de buurt is een beer gesignaleerd er zijn wolven tussen Mammoth Hot Springs en Tower Junction etc. We kunnen niet wachten eropuit te gaan!

Lees verder

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ