Toronto

Toronto

Toronto wordt ook wel het New York van Canada genoemd. Deze bijnaam wordt vooral duidelijk in het bruisende stadshart op Dundas Square die veel weg heeft van Broadway. Grote shopping malls zoals het Eaton Centre liggen midden in de stad, hier kunt u eindeloos winkelen en leuke souvenirs kopen voor uzelf of de familie.

Bezienswaardigheden Toronto

Een bezoek aan de CN tower is een must, dit was lange tijd de hoogste, vrijstaande toren ter wereld. U kunt hier op verschillende niveaus genieten van prachtige uitzichten over Toronto en omgeving en op een glasvloer genieten van het uitzicht onder uw voeten op 114 verdiepingen hoog! Het is een aanrader om deze toren te bezoeken vlak voor zonsondergang, hierdoor ziet u de stad in (letterlijk) twee verschillende daglichten. 

Het oude, industriële gedeelte van de stad, het Distillery District, geeft u een goed beeld van Toronto jaren geleden. Overal in de stad is te genieten van de ligging aan het water. Een mooi uitzicht op de skyline vindt u vanaf de ferry naar de Toronto Islands.

Naast de spectaculaire uitzichten en het winkelen kunt u in Toronto ook cultuur gaan snuiven. Bezoek een van de vele musea of dierentuinen. Zo is er bijvoorbeeld het Royal Ontario Museum waar u ontzettend veel kunt bekijken, van mineralen tot Aziatische kunst, het museum is erg groot en met een bezoek aan dit museum bent u zeker een hele dag zoet. Indien u liever een dierentuin bezoekt kunt u naar het Ripley's Aquarium of Ontario gaan en alle prachtige vissen bekijken, het aquarium is erg interactief en leuk voor kinderen. Naast het aquarium biedt Toronto ook de Toronto Zoo, een wereldberoemde dierentuin met meer dan 5.000 dieren, ook hier is onzettend veel te zien en kunt u zeker de hele dag vertoeven.

Kortom, Toronto is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Uw camperreis door Oost-Canada

Toronto is een perfect startpunt voor uw camperreis door Oost-Canada. Vanaf hier kunt u alle kanten op. Bezoek de nabij gelegen Niagara Falls, reis richting Algonquin National Park of rijdt richting de steden Ottawa en Montreal.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ