Quebec

Quebec

Vanuit Ottawa bent u al snel in de provincie Quebec. Een bezoek aan Vieux Montreal is vooral aan te raden met een bezoek aan de Notre Dame kathedraal. Een wandeling door het Mont Royal park geeft u een mooi, verhoogd uitzicht op de stad. De echte Franse cultuur is echter het best te zien in Quebec City. Hier zijn veel gebouwen en cultuur uit de 400 jaar oude geschiedenis van de stad te zien. Wist u dat Quebec sinds 1985 op de lijst van werelderfgoed staat als een van de best bewaarde koloniale steden ter wereld?

Bezienswaardigheden Quebec

Quebec City heeft ontzettend veel te bieden, alleen de sfeervolle straatjes zullen u al de adem benemen. De oude stadsmuur die Quebec omringt geeft u het gevoel alsof u in de tijd terug bent gekeerd. Quebec bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte, het oude gedeelte van de stad staat sinds 1985 op de UNESCO lijst als één van de 'best bewaarde koloniale steden ter wereld'. Het oude stadsgedeelte, ook wel Le Vieux Quebec genoemd, zal u het gevoel geven alsof u door Europeese straatjes wandelt. Ga hier gezellig winkelen of een hapje eten.

Bezoek een van de vele musea of het parlementsgebouw en bezoek La Citadelle de Quebec. Hier kunt u de militairen bekijken in hun dagelijks ritueel. Boek bij een bezoekje aan La Citadelle de Quebec een begeleide tour. Zij kunnen u veel vertellen over het gebouw, de functie er van en de geschiedenis.

Een wisseling van de wacht ceremonie in het Citadel (inclusief een optreden van een echte geit als mascotte), een wandeling over de stadsmuren, een bezoek aan de Plains of Abraham en de nauwe straatjes rond Rue du Champlain mogen niet ontbreken. Een van de mooiste hotels in Canada, het Chateau Frontenac, bevindt zich ook in deze stad

's Avonds kunt u overheerlijk eten aan Old Port, de haven van oud Quebec. Het is hier erg sfeervol en bij mooi weer kunt u op een van de terrasjes genieten van het zonnetje. Naast het proeven van de sfeer kunt u ook de markt bij Old Port bezoeken, hier kunt u allerlei lekkernijen kopen, zoals kruiden, kazen, wijnen, zeepjes en meer!

Uw camperreis door Oost-Canada

Oost-Canada bestaat uit een groot deel uit de provincie Quebec. U kunt hier uw reis beginnen in Montreal en steden Quebec en Ottawa bezoeken. Ook kunt u er voor kiezen uw reis in Toronto te starten.

 

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ