Ottawa

Ottawa

Ottawa is de officiële hoofdstad van Canada en bevindt zich nét over de grens van de provincie Ontario. Deze stad biedt veel cultuur. Het Rideau Canal wordt in de winter gebruikt als schaatsbaan en in de zomer kunt u hier varen met een bootje. Naast deze leuke activiteiten kunt u uiteraard ook van alles bekijken in de stad.

Bezienswaardigheden Ottawa

In Ottawa is de Britse invloed vooral duidelijk te zien op Parliament Hill. Hier kunt u in de zomer genieten van een mooie videoshow die op de gebouwen wordt geprojecteerd. Deze gaat over de geschiedenis van het land. Een van de beste musea in Canada is hier te vinden, het Museum of Civilization. In vier verdiepingen leert u hier over de First people in Canada, de geschiedenis met de Vikings en bekende Canadezen uit de geschiedenis.

Naast het prachtige Parliament Hill biedt Ottawa ook verschillende musea die de moeite waard zijn om te bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar het Canadian War Museum of bezoek de National Gallery of Canada als u geinteresseerd bent in kunst. Het Canada Aviation and Space Museum biedt alles op het gebied van vliegtuigen.

Neem een wandeling door een van de stadsparken of ga naar een Animal Farm om een van de boerderijdieren te aaien. Ga winkelen in het sfeervolle stadscentrum en koop hier uw souvenirs voor uzelf of voor uw familie en vrienden thuis.

Wilt u in een korte tijd veel van de stad zien? Neem dan een van de vele stadstours. Zo zijn er boottochten, sightseeing tours, fietstochten of gewoon een wandeltour. Met een stadstour gaat er een gids met u mee, zij kunnen veel leuke feitjes en weetjes vertellen over de stad, de geschiedenis en de omgeving. Erg leuk indien u de tijd heeft een gehele dag in Ottawa te besteden.

Uw camperreis door Oost-Canada

Haal uw camper op in Montreal en reis via Ottawa richting vele bezienswaardigheden en leuke steden. Bezoek bijvoorbeeld Algonquin Provincial Park, Killarney van Manitoulin Island. Lever uw camper in Toronto weer in, nadat u nog een bezoek heeft gebracht aan de prachtige Niagara Falls.

 

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ