Niagara Falls

Niagara Falls Niagara Falls

Op de grens van Canada en de Verenigde Staten liggen de spectaculaire Niagara watervallen. De Niagara Falls bestaan uit drie verschillende watervallen: de kleinere Bridal Veil Falls, de Horseshoe Falls en de American Falls. De watervallen staan niet zozeer bekend om de hoogte als wel om de breedte. Er gaat tijdens piekuren maar liefst 16800 kubieke meter water per minuut over de rand, dit maakt ze de meest krachtige watervallen in Noord Amerika. Tevens levert het veel elektriciteit voor de staten New York (VS) en Ontario (Canada).

Bezienswaardigheden Niagara Falls

Een populaire manier om de watervallen te bekijken is met de Maid of the Mist, in deze boot ziet u de watervallen van onderaf en komt u erg dichtbij. Ook kunt u bij Cave of the Winds met een lift naar de basis van de Bridal Veil Falls. Verder heeft u een spectaculair uitzicht vanaf de observatietoren bij Prospect Point. U heeft zelfs de mogelijkheid om áchter de watervallen te komen, met de tour "Journey behind the Falls", erg apart en bijzonder om te ervaren! Bekijkt u liever de watervallen van bovenaf? Neem dan het Niagara SkyWheel of bezoek de Skylon Tower.

De Canadese stad die het dichtstbij de watervallen ligt is Toronto, gelegen op 72 mijl. U kunt in de plaats Niagara Falls overnachten, er zijn een camping en verschillende hotels aanwezig.

Naast de spectaculaire Niagara Falls kunt u ook meerdere attracties bezichtigen in de omgeving. Zo zijn er verschillende dierenparken zoals Bird Kingdom of the Niagara Butterfly Conservatory. Reist u met kinderen? Bezoek dan bijvoorbeeld het Fallsview overdekte Waterpark of het Ripley's Believe it or not! museum; een interactief museum met vele speciale exposities.

's Avonds kunt u een hapje eten in de Skylon Tower, een lift brengt u naar de top van deze draaiende toren. U heeft vanaf hier een adembenemend uitzicht op de Niagara Falls. Ga een hapje eten bij het buffet of A La Carte en geniet van de prachtig verlichte Niagara Falls.

Uw camperreis door Oost-Canada

Wilt u uw camperreis beginnen bij de Niagara Falls? Haal uw camper dan op in het nabij gelegen Toronto. Hierna kunt u uw reis door Oost-Canada vervolgen en bijvoorbeeld de bekende steden Ottawa en Montreal bezoeken. U kunt een bezoek aan Niagara Falls ook combineren met een reis door Noordoost Amerika. U kunt uw reis dan bijvoorbeeld starten in New York, Boston van Chicago.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ