New Brunswick

New Brunswick

New Brunswick is de enige tweetalige provincie van Canada. Ze spreken hier zowel Engels als Frans, ook ziet u dat alle borden en 'signs' tweetalig zijn, erg apart! Meer als de helft van de bevolking spreekt Frans als moedertaal, maar wees gerust een groot deel van de bevolking spreekt ook gewoon Engels. U hoeft zich dus niet druk te maken over uw kennis van de Franse taal bij een bezoek aan New Brunswick. De provincie New Brunswick is gelegen nabij Nova Scotia en Quebec.

Bezienswaardigheden New Brunswick

De hoofdstad van de provincie New Brunswick is Fredericton, maar dit is niet de grootste stad van New Brunswick, dat is namelijk Saint John. Andere bekende steden en regio's in New Brunswick zijn Edmundston, Woodstock, Moncton, Bathurst, Campbellton, Dieppe en Miramichi. De provincie New Brunswick telt vele stranden aan de warmste stukken zeewater, maar ook eindeloze bossen en uitgestrekte valleien.

Bezoek bijvoorbeeld Moncton, deze regio is bekend vanwege zijn natuurparken en bijzondere landschap. Bezoek een van de parken zoals het Irish Nature Park of Centennial Park, hier kunt u prachtige vogels spotten en mooie wandelingen maken door de bossen. Ook heeft de regio een dierentuin genaamd Magnetic Hill Zoo, het dierenpark biedt allerlei dieren van struisvogels tot tijgers en leeuwen. Erg leuk om te bezoeken wanneer u met kinderen reist.

Of bezoek Saint John, de grootste stad van de provincie. Hier kunt u een van de verschillende musea bezoeken of prachtige wandelingen maken door een van de parken. Ook biedt Saint John vele oude historische gebouwen zoals de Carleton Martello Tower en Trinity Church. Ga in deze stad heerlijk shoppen naar leuke souvenirs voor uzelf of voor uw vrienden en familie thuis. Kortom; er is genoeg te doen!

Uw camperreis door Oost-Canada

Wanneer u New Brunswick wilt bezoeken kunt u uw camperreis bijvoorbeeld starten in Halifax. Deze stad ligt op het schiereiland Nova Scotia, waar veel prachtige bezienswaardigheden zijn om te ontdekken. Bezoek onderweg naar New Brunswick ook Prince Edward Island, waar u prachtige nationale parken kunt bezoeken.

 

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ