Montreal

Montreal

Montreal heeft ontzettend veel te bieden. Pik een heerlijk terrasje in het historische deel van de stad, bewonder de moderne architectuur in het nieuwe gedeelte van de stad of bezoek tal van bezienswaardigheden voor zowel jong als oud.
Montreal is een multiculturele stad, die tevens bekend staat om haar heerlijke keuken. Verder kunt u gezellig winkelen en uzelf tegoed doen aan tal van andere (buiten)activiteiten.

Bezienswaardigheden Montreal

Montreal staat ook wel bekend als het Parijs van Canada, Montreal is namelijk de tweede grootste Franstalige stad van de wereld, op Parijs na dus. Daarnaast staat Montreal, net zoals Parijs, bekend om zijn entertainment. In Montreal kunt u genieten van de vele komedieshows, muziek- & theatervoorstellingen en meer.

In de achtertuin van Montreal ligt de prachtige Mont Royal, waar u absoluut wat tijd aan moet besteden. De natuur in de omgeving van Montreal zal u verbazen en verwonderen. Als u geluk heeft kunt u er zelfs wasbeertjes in het wild tegenkomen. Aan de top van Mont Royal heeft u een prachtig uitzicht over de skyline van Montreal.

Naast mooie wandelingen door het park kunt u in Montreal ook mooie historische gebouwen bezichtigen, zoals bijvoorbeeld de Basiliek Notre-Dame of Cathedral Of Marie-Reine-Du-Monde. Deze laatste kathedraal heeft erg veel weg van de St. Pietersbasiliek in Rome.

Gaat u liever wat cultuur snuiven? Bezoek dan een van de musea die Montreal te bieden heeft. Montreal heeft musea met voor ieder wat wils, zo is er een kunstmuseum genaamd Musée des beaux-arts de Montreal. Bent u niet zo'n kunstliefhebber? Bezoek dan het Centre d'Histoire de Montreal, een museum over de geschiedenis van Canada. Montreal heeft ook een dierentuin genaamd Biodome de Montreal, hier zijn voornamelijk veel vogels en vissen te vinden. De dierentuin is overdekt dus tijdens regenachtige dagen kunt u zich hier ideaal vermaken!

Uw camperreis door Oost-Canada

Haal uw camper op in Montreal en begin vanaf hier uw camperavontuur door Oost-Canada. Reis bijvoorbeeld richting Toronto en bezoek de Niagara Falls of reis de andere kant op en ontdek New Brunswick en Nova Scotia.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ