Manitoulin Island

Manitoulin Island

Dit grote zoetwater eiland bevindt zich in de provincie Ontario in het oosten van Canada. Het eiland is gelegen in het gigantisch meer genaamd Lake Huron. Onder andere het schiereiland Bruce Peninsula is gelegen in dit meer. Op dit veelzijdige eiland kunt u prachtige wandelingen maken en genieten van de natuur.

Bezienswaardigheden Manitoulin Island

Breng een bezoekje aan de Perivale Gallery, hier kunt u verschillende kunstwerken bekijken van lokale kunstenaars. Het gebied rondom de galerij is zeker een wandeling waard, praat met de vriendelijke eigenaresse of doe een aankoop!

Gaat u liever een wandeling maken? Wandel dan richting de Bridal Veil Falls. Deze watervallen hebben hun naam te danken aan de sluiervormige afdaling die zij maken. Dit gebied biedt leuke fotomomenten en prachtige wandelingen. U kunt zelfs achter sommige watervallen langs! Reist u in de winter? Dan kunt u de bevroren watervallen van dichtbij bekijken, een bijzonder gezicht!

Bent u op zoek naar een avontuurlijke wandeling? Neem dan de Cup and Saucer Trail, deze prachtige route leidt u door grotten, tunnels en uiteindelijk op een klif met uitzicht over het eiland; prachtig! Trek goede wandelschoenen aan want het terrein varieert behoorlijk.

Reist u met kinderen? Wellicht wilt u dan met hen de Kicking Mule Ranch bezoeken, deze ranch biedt onder andere een kinderboerderij waar kinderen kunnen rijden op pony's en de beestjes kunnen vertroetelen. U kunt hier ook een tocht reserveren door het gebied waarbij u te paard een route aflegt door het schitterende gebied.

Uw camperreis door Oost-Canada

Wilt u Manitoulin Island bezoeken? Start u reis dan in Toronto en reis via andere leuke bezienswaardigheden zoals Blue Mountains, Sauble Falls en Bruce Peninsula. Vervolgens kunt u verder reizen via Killarney naar Algonquin.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ