Halifax

Halifax

Halifax in Nova Scotia is een prachtige, maritieme stad. Een bezoek aan Pier 21 mag niet ontbreken, hier leert u alles over de Europese immigranten die Canada vooral na de oorlog ontving. Een wandeling langs de board walk is in zomer maanden ideaal. Vanuit Halifax kunt u andere prachtige plaatsen in Nova Scotia makkelijk bereiken tijdens uw camperreis, zoals het idyllische Peggy’s Cove, een vissersdorpje met prachtige vuurtoren, en nog een Unesco site: Lunenburg en Mahone Bay, oude vissersdorpjes uit de geschiedenis. Reis langs deze idyllische dorpjes en proef de sfeer van Nova Scotia!

Bezienswaardigheden Halifax

Halifax is een stad die veel historie en geschiedenis heeft te bieden. In een van de musea kunt u meer leren over de geschiedenis van Canada, met name met betrekking tot de oorlog. Reist u met kinderen? Dan kunt u het Discovery Centre bezoeken, dit is een leuk museum voor kinderen van 2 tot 14 jaar. Het museum is erg interactief en leerzaam tegelijk!

Wilt u liever genieten van de natuur? Dan kunt u de Halifax Public Gardens bezoeken, hier kunt u prachtig wandelen in het centrum van de stad. Het park heeft vele bijzondere bloemen en is op een zonnige dag zeker de moeite waard om te bekijken.

U kunt ook een boot huren bij Halifax Waterfront Boardwalk. Vanaf het water heeft u prachtig uitzicht op Halifax. U kunt uiteraard ook over de Boardwalk lopen en genieten van de waterkant en eten bij een van de gezellige restaurants en daarna een lekker drankje doen in een van de cafés in de buurt.

Uw camperreis door Oost-Canada

Halifax is een mooi begin- of eindpunt van uw reis door Oost-Canada. Ondek eerst de bijzondere plekken die Nova Scotia te bieden heeft. Hierna kunt u verder reizen naar New Brunswick en diens hoofdstad Fredericton bezoeken.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ