Bruce Peninsula

Bruce Peninsula

Bruce Peninsula is een schiereiland in Ontario. Op dit schiereiland bevinden zich meerdere nationale parken en provinciale parken, waaronder Sauble Falls Provincial Park. Het schiereiland is gelegen in Lake Huron, een gigantisch meer welke op de grens ligt van Amerika en Canada. Op Bruce Peninsula kunt u ontzettend veel ondernemen, het schiereiland biedt prachtige wandelroutes en fantastische relax mogelijkheden op een van de strandjes aan Lake Huron.

Bezienswaardigheden Bruce Peninsula

Bezoek tijdens uw reis naar Bruce Peninsula bijvoorbeeld Explorer's Tread, zij bieden verschillende tours op het schiereiland. Zo kunt u met hen gaan kajakken, hiken, fietsen en zelfs kamperen! De gidsen vertellen u veel over het eiland en laten u speciale plekken zien waar weinig toeristen komen. Erg leuk indien u veel wilt leren en zien van het schiereiland!

Gaat u liever zelf op pad? Bezoek dan bijvoorbeeld Lion's Head Lighthouse! Deze vuurtoren is een bekende bezienswaardigheid vanwege het prachtige uitzicht op Lake Huron en is vernoemd naar het nabij gelegen stadje Lion's Head in North Bruce Peninsula. Rondom Lion's Head Lighthouse kunt u prachtige wandelingen maken en het leuke sfeervolle stadje bezoeken. Ga hier bijvoorbeeld lunchen aan het water of geniet van een glas wijn aan de boulevard.

Een andere bijzondere plek om naartoe te gaan zijn de Greig Caves. Deze speciale rotsformaties zorgen voor een prachtige lichtinval, welke zorgen voor geweldige foto's. Neem uw fotocamera mee en trek goede schoenen aan want het gebied kan vrij rotsachtig zijn. Een zaklamp kan ook van pas komen indien u de grotten wat beter wilt bekijken.

Uw camperreis door Oost-Canada

Combineer uw bezoek aan Bruce Peninsula met een bezoek aan Sauble Falls en Blue Mountains. Uw reis kunt u het beste beginnen in Toronto en een bezoek aan het dichtbij gelegen Niagara Falls is dan ook zeker de moeite waard.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ