Algonquin

Algonquin

Het Algonquin Provincial Park is een beschermd natuurgebied in de provincie Ontario. De grootte van het park en de relatief korte afstand tot de steden Toronto en Ottawa, maakt Algonquin één van de populairste parken in de provincie.

Bezienswaardigheden Algonquin Provincial Park

Er is ontzettend veel te doen in dit enorme park. U kunt gaan wandelen, kanoën, hiken, raften, klimmen en meer. U kunt een van de groepstochten reserveren of een privetour doen met een gids. De keuze is aan u.

Er zijn verschillende soorten wildlife die u kunt tegenkomen wanneer u dit park bezoekt; beren, elanden, wolven, herten en bevers. Let goed op want er kan zo een beer of eland de weg oversteken! Neem dan ook zeker uw fotocamera mee zodat u dit bijzondere moment kan vastleggen.

Er zijn verschillende wandelroutes voor u uitgestippeld in het park, maar wanneer u écht de natuur in wilt, kunt u dit het beste te water doen. In de omgeving van het Canoe Lake zijn er verschillende mogelijkheden om boten en kano's te huren. Ook is het mogelijk om een boottocht te maken over de meren van Algonquin.

Wanneer u gaat wandelen kunt u vele attracties bezichtigen. Wandel bijvoorbeeld langs het Beaver Pond Trail, u vindt hier prachtige drassige landschappen, dammen en holletjes gemaakt door bevers. Als u geluk hebt ziet u misschien een échte bever. Of bewandel de Spruce Bog Boardwalk, via een 'boardwalk' komt u gemakkelijk langs allerlei mooie plekjes, deze route is erg prettig indien u met kinderen reist.

Uw camperreis door Oost-Canada

Wanneer u Algonquin wilt bezoeken kunt u uw reis beginnen in Toronto. U kunt hierna ook Huntsville, Renfrew en Ottawa bezoeken wat in de buurt ligt en uw reis door Oost-Canada vervolgen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ