Bezienswaardigheden

Algonquin

Algonquin

Het Algonquin Provincial Park is een beschermd natuurgebied in de provincie Ontario. De grootte van het park en de relatief korte afstand tot de steden Toronto en Ottawa maakt Algonquin één van de populairste parken in de provincie.

Lees verder

Blue Mountains

Blue Mountains

Blue Mountains is een dorp gelegen aan de Georgian Bay. Het dorpje heeft zijn naam verkregen aan de gelijknamige berg die boven het dorp uitsteekt. Vele reizigers die doorreizen naar Bruce Peninsula of Manitoulin Island maken in dit dorpje een korte stop. Het dorpje is klein maar in het zomer en in het winterseizoen komen veel toeristen hier genieten van de omgeving. Zo kan er in de winter worden geskied en in de zomer geniet men van het verfrissende zoetwater meer van Georgian Bay. Reist u langs Blue Mountains? Maak dan een korte stop of boek hier uw overnachting.

Lees verder

Bruce Peninsula

Bruce Peninsula

Bruce Peninsula is een schiereiland in Ontario. Op dit schiereiland bevinden zich meerdere nationale parken en provinciale parken waaronder Sauble Falls Provincial Park. Het schiereiland is gelegen in Lake Huron een gigantisch meer welke op de grens ligt van Amerika en Canada. Op Bruce Peninsula kunt u ontzettend veel ondernemen het schiereiland biedt prachtige wandelroutes en fantastische relax mogelijkheden op een van de strandjes aan Lake Huron.

Lees verder

Fredericton

Fredericton

Fredericton is de hoofdstad van de provincie New Brunswick. New Brunswick ligt tussen de provincies Quebec en Nova Scotia en is bekend vanwege zijn tweetaligheid. Naast de prachtige natuur die Fredericton omhuist kunt u in de stad ook van alles beleven. Zo zijn er verschillende musea prachtige gebouwen leuke winkeltjes en eindeloze parken.

Lees verder

Halifax

Halifax

Halifax in Nova Scotia is een prachtige maritieme stad. Een bezoek aan Pier 21 mag niet ontbreken hier leert u alles over de Europese immigranten die Canada vooral na de oorlog ontving. Een wandeling langs de board walk is in zomer maanden ideaal. Vanuit Halifax kunt u andere prachtige plaatsen in Nova Scotia makkelijk bereiken tijdens uw camperreis zoals het idyllische Peggy’s Cove een vissersdorpje met prachtige vuurtoren en nog een Unesco site: Lunenburg en Mahone Bay oude vissersdorpjes uit de geschiedenis. Reis langs deze idyllische dorpjes en proef de sfeer van Nova Scotia!

Lees verder

Huntsville

Huntsville

Huntsville is het grootste dorpje van de regio Muskoka in de provincie Ontario. Het dorp ligt nabij Algonquin National Park en is hierdoor een doorreis bestemming voor vele toeristen die dit beroemde park in Oost-Canada bezoeken tijdens hun camperreis. In Huntsville zelf is er ook genoeg te beleven. Zo kunt u hier mooie wandelingen maken of het dorpje verkennen.

Lees verder

Killarney

Killarney

Dit stadje is vernoemd naar de gelijknamige stad Killarney in Ierland. Killarney ligt in de provincie Ontario aan het gigantische Lake Huron. Rondom dit meer zijn vele prachtige (schier-)eilanden nationale parken en prachtige kustlijnen te ontdekken. In en nabij Killarney kunt u prachtige natuurgebieden bezoeken en bewandelen neem een tour of huur een fiets of kanoe en bekijk de parken vanuit een ander perspectief!

Lees verder

Kingston

Kingston

Een camperreis door Oost-Canada wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan Kingston. Deze veelzijdige stad ligt tussen 2 grote steden in, namelijk Montreal en Toronto. Om deze reden wordt Kingston vaak gehanteerd als tussenstop plaats jammer eigenlijk want deze plaats heeft veel te bieden. Kingston ligt aan Lake Ontario dit gigantische meer biedt vele mogelijkheden. Zo zijn er verschillende boottrips die over het meer gaan, tijdens deze boottrips kunt u verschillende eilanden bezoeken zoals Wolfe Island Amherst Island of Thousand Islands. Naast Lake Ontario heeft Kingston ook een leuk stadscentrum waar men leuk kan winkelen of bezoek Fort Henry wanneer u een stukje cultuur en geschiedenis mee wilt pikken. Kortom genoeg te doen in deze stad!

Lees verder

Manitoulin Island

Manitoulin Island

Dit grote zoetwater eiland bevindt zich in de provincie Ontario in het oosten van Canada. Het eiland is gelegen in het gigantisch meer genaamd Lake Huron. Onder andere het schiereiland Bruce Peninsula is gelegen in dit meer. Op dit veelzijdige eiland kunt u prachtige wandelingen maken en genieten van de natuur.

Lees verder

Montreal

Montreal

Montreal heeft ontzettend veel te bieden. Pik een heerlijk terrasje in het historische deel van de stad bewonder de moderne architectuur in het nieuwe gedeelte van de stad of bezoek tal van bezienswaardigheden voor zowel jong als oud.
Montreal is een multiculturele stad die tevens bekend staat om haar heerlijke keuken. Verder kunt u gezellig winkelen en uzelf tegoed doen aan tal van andere (buiten)activiteiten.

Lees verder

New Brunswick

New Brunswick

New Brunswick is de enige tweetalige provincie van Canada. Ze spreken hier zowel Engels als Frans ook ziet u dat alle borden en 'signs' tweetalig zijn erg apart! Meer als de helft van de bevolking spreekt Frans als moedertaal maar wees gerust een groot deel van de bevolking spreekt ook gewoon Engels. U hoeft zich dus niet druk te maken over uw kennis van de Franse taal bij een bezoek aan New Brunswick. De provincie New Brunswick is gelegen nabij Nova Scotia en Quebec.

Lees verder

Niagara Falls

Niagara Falls

Op de grens van Canada en de Verenigde Staten liggen de spectaculaire Niagara watervallen. De Niagara Falls bestaan uit drie verschillende watervallen: de kleinere Bridal Veil Falls de Horseshoe Falls en de American Falls. De watervallen staan niet zozeer bekend om de hoogte als wel om de breedte. Er gaat tijdens piekuren maar liefst 16800 kubieke meter water per minuut over de rand dit maakt ze de meest krachtige watervallen in Noord Amerika. Tevens levert het veel elektriciteit voor de staten New York (VS) en Ontario (Canada).

Lees verder

Nova Scotia

Nova Scotia

Nova Scotia is een provincie in Canada met de hoofdstad Halifax. Officieel is Nova Scotia een schiereiland en is gelegen in het oosten van Canada. Het wordt voor het grootste deel omringt door de Atlantische Oceaan waardoor men vaak meent dat Nova Scotia een eiland is. Cape Breton Island hoort ook bij Nova Scotia. Op Nova Scotia kunt u veel ondernemen zoals een tocht naar Cape Breton Island of wandelen langs de kustlijnen van Cape Chignecto Provincial Park.

Lees verder

Ottawa

Ottawa

Ottawa is de officiële hoofdstad van Canada en bevindt zich nét over de grens van de provincie Ontario. Deze stad biedt veel cultuur. Het Rideau Canal wordt in de winter gebruikt als schaatsbaan en in de zomer kunt u hier varen met een bootje. Naast deze leuke activiteiten kunt u uiteraard ook van alles bekijken in de stad.

Lees verder

Prince Edward Island

Prince Edward Island

Prince Edward Island is een eiland in het oosten van Canada en hoort bij de Maritime provincies. Deze provincies bestaan uit 3 verschillende (schier)eilanden namelijk Nova Scotia Prince Edward Island en New Brunswick. Het eiland staat bekend om zijn bijzondere en aparte natuurgebieden. U kunt hier prachtige wandelingen en foto's maken.

Lees verder

Quebec

Quebec

Vanuit Ottawa bent u al snel in de provincie Quebec. Een bezoek aan Vieux Montreal is vooral aan te raden met een bezoek aan de Notre Dame kathedraal. Een wandeling door het Mont Royal park geeft u een mooi verhoogd uitzicht op de stad. De echte Franse cultuur is echter het best te zien in Quebec City. Hier zijn veel gebouwen en cultuur uit de 400 jaar oude geschiedenis van de stad te zien. Wist u dat Quebec sinds 1985 op de lijst van werelderfgoed staat als een van de best bewaarde koloniale steden ter wereld?

Lees verder

Renfrew

Renfrew

Ongeveer een uur vanaf de hoofdstad Ottawa ligt de stad Renfrew. Gelegen in het hart van de Ottawa Valley heeft Renfrew een toegangspoort tot de meest fantastische bosgebieden en meren vanwege zijn ideale ligging nabij Algonquin Provincial Park. Renfrew ligt in de provincie Ontario en heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige stad gelegen in Schotland.

Lees verder

Sauble Falls

Sauble Falls

Sauble Falls zijn tegen verwachting in geen watervallen. Het zijn allerlei kleine stroomversnellingen die trapsgewijs over de rotsen richting de Sauble River stromen. De Sauble Falls maken deel uit van het Sauble Falls Provincial Park gelegen in de Canadese provincie Ontario.

Lees verder

Tadoussac

Tadoussac

Tadoussac is een dorpje gelegen in de provincie Quebec bij de rivieren Saint Lawrence en Saguenay. Het dorpje is klein en heeft slechts 900 inwoners. In Tadoussac spreken ze voornamelijk Frans maar vaak kunt u met Engels hier gewoon uit de voeten. Toeristen komen hier graag vanwege de mogelijkheden voor het spotten van walvissen en de diverse nationale parken die Tadoussac omringen.

Lees verder

Toronto

Toronto

Toronto wordt ook wel het New York van Canada genoemd. Deze bijnaam wordt vooral duidelijk in het bruisende stadshart op Dundas Square die veel weg heeft van Broadway. Grote shopping malls zoals het Eaton Centre liggen midden in de stad, hier kunt u eindeloos winkelen en leuke souvenirs kopen voor uzelf of de familie.

Lees verder

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ