Great Barrier Reef

Great Barrier Reef Great Barrier Reef Great Barrier Reef Great Barrier Reef

Gaat u een camper huren in Australië, en komt u in de buurt van Queensland? Tijd voor een tussenstop! Hier ligt namelijk een van de bekendste natuurgebieden ter wereld en de plek voor snorkelliefhebbers en duikers.

Great Barrier Reef met huur camper

U gaat een camper huren via Travelhome in Australië? Iets wat u écht niet mag overslaan is het Great Barrier Reef. Het Great Barrier Reef is langer dan de Chinese muur en is vanuit de ruimte te zien. Het ligt niet dicht aan de kust, de afstand varieert tussen de 30 en 300 kilometer en daarom duurt een trip naar het Great Barrier Reef vaak minimaal een hele dag of meerdere dagen. Zorg daarom dat u uw huur camper op een veilige plek neerzet, zodat u met een gerust hart de zee op kunt gaan.

Wat kunt u aantreffen in het Great Barrier Reef?

U heeft uw huur camper geparkeerd, en bent onderwerg naar het Great Barrier Reef. Wat kunt u daar eigenlijk aantreffen? In het Great Barrier Reef leven onder andere 1500 verschillende vissoorten, 400 typen koraal en 6 verschillende soorten schildpadden. Enkele van de populairste plaatsen om te duiken zijn Port Douglas, Cairns, Lizard Island, SS Yongala wrak vanuit Townsville, Lady Elliot Island, Whitsunday Islands.

Een van de dieren om rekening mee te houden is de box jellyfish, ook wel sea wasp genoemd. Dit is een dodelijke kwallensoort die in de maanden november – april voorkomt. De meeste stranden zijn in deze periode afgesloten maar als je toch het water in wil gaan voor duiken of snorkelen wordt geadviseerd altijd een 'full-body' wetsuit of stinger suit te dragen.

Camperen met uw huur camper bij Barrier Reef

Bent u opzoek naar campings in de buurt van Barrier Reef? Gelukkig is deze regio goed ingesteld op campers, en heeft u genoeg keuze om te overnachten. Gaat u voor een eenvoudigere maar wel goedkopere camping, of kiest u voor de luxe? Het kan allemaal. De basis campings zullen een stuk goedkoper zijn, maar zullen ook een stuk minder faciliteiten hebben. Zo is de kans groot dat op de basis campings geen wifi of zwembad aanwezig is. In tegenstelling tot de luxe campings waar je in alle luxe kunt genieten van je vakantie!

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ